Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nicole Krauss

Povijest ljubavi

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Anja Jović
  • 11/2011.
  • 244 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533193366
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Leo Gursky pokušava dokazati da je još živ kuckajući po radijatoru svake večeri kako bi ga susjedi čuli ili pak namjerno izazivajući pozornost kupaca u Starbucksu.

Ipak, njegov život nije uvijek bio ovakav. Prije šezdeset godina, u poljskom selu gdje je rođen, Leo se zaljubio i napisao knjigu. Njegova je knjiga, premda on sam to ne zna, prešla oceane i generacije te promijenila živote...

U ovom je romanu Nicole Krauss stvorila neke od najpamtljivijih likova u suvremenoj prozi. Riječ je o priči punoj smijeha, strasti i kreativne snage kojom se autorica potvrdila kao jedna od najupečatljivijih spisateljica svoje generacije.

„U autorskom smislu 'Povijest ljubavi' poprilično je originalan roman: nešto poput romantične paleontologije. Nicole Krauss skuplja razbacane komadiće priča koje lete Petom avenijom i Central parkom, uzduž Manhattana, do Brooklyna, i još dalje, sve do Galicije i Južne Amerike. Iz njih rekonstruira velike romantične ljubavi, svakodnevne ljubavi, roditeljske ljubavi, prijateljske ljubavi... Izvanredna je to paleontologija. Iz nekih okrhnutih kralježaka izrastaju divovske ljubavne priče, koje se u svojoj veličini protežu desetljećima i čitavim životima. A iz njih se opet granaju mnogobrojni manji i veći rukavci.“ Dragan Jurak

Više!

***

Nicole Krauss rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, „Man Walks Into a Room“, Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji Best American Short Stories. Roman "Povijest ljubavi" objavljen je na više od 25 jezika. Živi u New Yorku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –