Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Siniša Malešević

Sociologija rata i nasilja

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • Prijevod: Mirjana Paić Jurinić
  • 11/2011.
  • 404 str., meki uvez
  • ISBN 9789532223880
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Malešević prikazuje glavne rasprave o ratu u ljudskim društvima u prošlosti i sadašnjosti, zalažući se argumentirano i provokativno za teoriju usredotočenu na društvenu organizaciju i ideologiju. Ovo je vjerojatno najbolji opći prikaz sociologije rata.

Michael Mann, University of California, Los Angeles


Djelo predstavlja iznimno važan i vrlo vrijedan doprinos razvoju društvene znanosti jer se nasilje na originalan i svjež način stavlja u kontekst društvenih procesa te se obje strane motre i analiziraju u njihovoj bitnoj paralelnosti i međusobnoj uvjetovanosti. U usporedbi s drugim djelima koja u sličnom okviru istražuju ratove, Maleševićeva se knjiga odlikuje vrlo snažnim osloncem na sociologijsku teoriju te vještim i pažljivim korištenjem povijesnog materijala.

Ozren Žunec, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –