Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nadifa Mohamed

Dječak crne mambe

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dragana Vulić-Budanko
  • 12/2011.
  • 234 str., meki uvez
  • ISBN 9789533193656
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Dječak crne mambe" roman je povijesne tematike somalsko-britanske autorice Nadife Mohamed. Riječ je o poluautobiografskom zapisu života Nadifina oca u Jemenu 30-ih i 40-ih godina 20. stoljeća za perioda kolonizacije.

Priča počinje na ulicama Adena, u sparno ljeto 1935. Džami je deset godina, odrastao je u sirotinjskoj četvrti starog grada učeći kako preživjeti među uličnim deranima i lučkim skitnicama.

Kada izgubi majku, preživjeti može jedino ako nađe oca, koji je nestao prije mnogo godina. I tako počinje epsko putovanje pješice, na devi, u kamionu i vlaku, kroz ratom razdiranu Eritreju i Sudan do Egipta, Palestine te naposljetku ledenog kraljevstva Britanije o kojem je Džama čuo u Jemenu.

Priča o putovanju jednog dječaka istodobno je i pripovijest o tome kako se Drugi svjetski rat odrazio na Afriku i njezine ljude, pripovijest o progonstvu i preživljavanju, živopisna priča o ljubavi, prijateljstvu i bezgraničnoj nadi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –