Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Chloe Aridjis

Knjiga oblaka

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Jagoda Splivalo-Rusan, Giga Gračan
  • 11/2011.
  • 176 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533193342
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Debitantski roman Chloe Aridjis, "Knjiga oblaka", impresionistički je portret Berlina nakon pada Zida.

Tatiana, mlada Meksikanka sklona napadima intenzivnog osjećaja usamljenosti, preuzima posao transkribiranja diktafonskih snimki razmišljanja doktora Weissa, eminentnog povjesničara grada koji se često mijenja. Posao kod tog povučenog kroničara dovodi je k Jonasu Krantzu, meteorologu odraslom u umjetnom okružju Istočne Njemačke, koji je opsjednut nastankom, evolucijom i konačnim rasapom oblaka na nebu, kojem stalno mijenjaju izgled.

Veza s Jonasom dovodi Tatianu u jedan od mnogih podzemnih berlinskih svjetova...

***

Chloe Aridjis književnica je meksičko-američkog podrijetla s londonskom adres Najstarija je kći pisca i diplomata Homera Aridjisa i Betty Ferber de Aridjis, aktivistice zaštite okoliša i prevoditeljice. Rođena je u New Yorku, odrasla u Mexico Cityju i Nizozemskoj, studirala komparativnu književnost ne Harvardu te stekla doktorat Oxfordskog sveučilišta. Objavljuje u časopisima i novinama u Engleskoj, Meksiku te nakon što je u Berlinu provela pet godina trenutačno živi u Londonu gdje radi na romanu i zbirci kratkih priča.

"Knjiga oblaka" dobila je 2009. u Francuskoj nagradu za debitantsku knjigu godine na stranom jeziku (Prix du Premier Roman Etranger), te bila jedna od 10 najboljih knjiga s radnjom koja se odvija u Berlinu po izboru The Guardian.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –