Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
S.J. Parris

Krug Heretika

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Marija Kraljević
  • 12/2011.
  • 420 str1, meki uvez
  • ISBN 9789537829148
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Engleska, 1583. Zemlja preplavljena paranojom i zavjerama – ali sigurno utočište za radikalnog redovnika u bijegu. Giordano Bruno, sa svojim teorijama o astronomiji i izvanzemaljskom životu, pobjegao je pred inkvizicijom na dvor Elizabete I. Ovdje privlači pažnju Francisa Walsinghama, glavnog špijuna i zakletog neprijatelja katoličkih zavjerenika.

Bruna u tajnosti šalju u Oxford, čije se sveučilište smatra leglom katoličke disidencije. Bruno ubrzo biva uvučen u fakultetske intrige, a pozornost mu odvlači i prekrasna mlada žena. Nedugo zatim istražuje niz stravičnih ubojstava, a uz svako od njih vezano je pismo koje sadrži tragove. Iz pisama se može zaključiti da je svaka od tih žrtava kriva za herezu.

Ali pomažu li Bruni, ili ga navode na krivi trag – ili je upravo on sljedeća meta? Uhodeći lukavog i odlučnog ubojicu kroz sjenovita dvorišta Oxforda, Bruno shvaća da čak ni mudraci ne mogu uvijek razabrati istinu od hereze. Ali neki su radi toga spremni i ubiti.

Živopisan povijesni triler s radnjom smještenom u elizabetanskoj Engleskoj i s glavnim likom Giordanom Brunom, filozofom, znanstvenikom i špijunom, svidjet će se svim obožavateljima i C. J. Sansoma i Umberta Eca.

***

S.J. Parris
je pseudonim Stephanie Merrit. Rođena je u Surreyu 1974., a radila je kao kritičar i kolumnist za mnoge novine i časopise, kao i za radio i televiziju. Trenutačno piše za Observer.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –