Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dražen Radman

Pisma ukradenim ljudima

  • Nakladnik: Naklada Bošković
  • 09/2011.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789532631692
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tjeskoba, strah, obijest, zavist, bešćutnost, pohlepa, naivnost, šutnja, malodušnost, stres, apatija, depresija, nevjera, samopravednost, dezorijentiranost, očaj i dr. stanja sve više prožimaju čovjeka današnjice. Sve više neumoljivo galopiraju po zemlji našeg srca čineći u njemu sve veću pustoš. Sve me to pogađa, a kao koliko-toliko razumno biće ne mogu stajati po strani i, kako mnogi govore, gledati samo svoja posla. Ako ništa drugo, mogu barem reći koju riječ... nekome na poticaj i ohrabrenje.

Pred sobom sam zamislio jednog čovjeka kojemu je novac prva i zadnja svetinja pa sam mu napisao pismo, satkano od onoga što bih mu licem u lice htio reći. Onako, prijateljski,  pošteno, otvoreno i istinito ... Danas, evo, dvije godine poslije toga, tom (prvom) pismu pridružilo se još 39 pisama upućenih različitim ljudima koji se nalaze u svojevrsnim stanjima ili zabludama, a zbog kojih žanju ili će (u svoje vrijeme) žeti gorke plodove svoje udaljenosti od Izvora života.

Dražen Radman

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –