Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gerard Donovan

Julius Winsome

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 03/2012.
  • 180 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537056995
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Julius Winsome živi u kolibi smještenoj u dubokoj, divljoj šumi u državi Maine, na samoj američko-kanadskoj granici. Okružen velikom knjižnicom koju je naslijedio od pokojna oca i nedirnutom prirodom, skromno podnosi surovost osamljeničkog života. Jedini drug u dobrovoljnom pustinjaštvu njegov je pas Hobbes.

Jednog poslijepodneva, kada ledeni vjetar već navještava dugotrajnu zimu, Julius pronalazi ustrijeljena Hobbsa. Pod svaku cijenu pokušava ga spasiti no prostrijelna je rana prekobna i pas ugiba.

Istovremeno shvaća da Hobbsa nije slučajno ustrijelio metak nepoznata lovca. Obuzet zlokobnim jadom, potresen i očajan, taj tihi čovjek, zaljubljenik u jezik, mir i divljinu, kreće u potragu za ubojicom.      

Neizmjerno rezonantno, mudro i lijepo istraživanje boli i samoće te bezdanog naslijeđa nasilja.
Diana Evans, Financial Times

Donovan osobito vješto dodiruje golu srž boli i gubitka. Pamtljiva je to priča koja se ističe majstorskom prozom, zanimljivo osebujnom osjećajnošću te nečim teže odredivim, a prisutnim u mnogim velikim umjetničkim djelima: nekim dostojanstvom. Takve su knjige rjeđe nego što nas izdavačke kampanje nastoje uvjeriti. Michael Faber, Guardian

… ideja romana nikoga ne može ostaviti hladnim. Pročitajte ovu knjigu i raspravljajte o njoj s drugima. Pritom budite oprezni: interpretacija Vaših sugovornika otkrit će Vam sve dubine njihove duše, kao što i način na koji ćete je Vi interpretirati otkriva sve ono što se treba znati o Vama. Nicole Lindgens, BuchMark
   

***

Gerard Donovan, irski pisac i pjesnik srednjeg naraštaja, od 1992. do 2000. godine objavio je tri zbirke poezije. Prvi roman „Schopenhauer`s telescope“ napisao je 2003. i on mu je odmah donio Irsku nagradu za prozu Kerry Group, ali i nominaciju za Bookerovu nagradu. „Juliusa Winsoma“ objavio je 2006., a roman „Sunless“ godinu poslije. Predavač je na Sveučilištu Plymouth u Engleskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Julius Winsome - Gerard Donovan –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –