Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veronica Roth

Različita

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: (ex Ivana Šojat-Kuči)
  • 10/2012.
  • 387 str., meki uvez
  • ISBN 9789533035291
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Šesnaestogodišnja se Tris nalazi pred strašnim izborom jer se ne uklapa u podijeljeno društvo kojemu se svi moraju pokoriti. Stoga Tris kreće u pustolovinu kako bi doznala kamo doista pripada. Zaprepaštena surovošću života, ona ne može vjerovati nikome. Pa ipak, upoznat će privlačnog mladića koji se istovremeno doima i prijeteći i zaštitnički. Najteži je izbor tek iščekuje.

Nastupni roman Veronice Roth "Različita" kompleksna je priča o šesnaestogodišnjakinji koja je prisiljena izabrati između tipične i sebične obitelji te avanturističke i neizvjesne budućnosti. Beatrice „Tris“ Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podijeljen na pet frakcija, u skladu s uvjerenjima i strastima. No, Tris se suočava sa svojim najdubljim strahovima kad otkrije da je Različita i da je stoga meta opasnih lidera.

Paralelno se upušta u romantičnu i nasilnu vezu s instruktorom, a roman se pretvara u nepredvidljivu i neizbježnu avanturu. Različita je distopijski triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajstvima, neočekivanim posljedicama i neobičnom ljubavnom pričom.

Veronica Roth, spisateljica koja ima samo 22 godine i koja je studirala kreativno pisanje na Northwestern University, nastupila je vrlo uspješno s ovim romanom koji je postao jedan od najvećih bestselera u 2011. godini.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –