Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Niall Ferguson

Civilizacija : Zapad i ostali

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Igor Buljan
  • 11/2012.
  • 414 str., meki uvez
  • ISBN 9789533131412
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ferguson istražuje, kako ga sâm autor naziva, "najzanimljivije pitanje" današnjice: zašto i kako svijetom (odnosno modernom poviješću) dominira nekoliko država smještenih na zapadu euroazijskog kontinenta? Tu dominaciju zapadnog svijeta Ferguson smatra jednim od najvažnijih i najmanje istraženih fenomena posljednjih 500 godina ljudske povijesti.

Razloge tog civilizacijskog jaza Ferguson pripisuje razvoju šest faktora svojstvenih samo zapadnoj civilizaciji, a čiju povijest unatrag 500 godina vrlo detaljno analizira: tržišno nadmetanje, demokracija, znanost, medicinska otkrića, konzumerizam i radna etika.

Recenzenti i kritičari Fergusonovu knjigu već su proglasili jednim od najboljih "udžbenika moderne svjetske povijesti". Prema knjizi je 2011. snimljen dokumentarni serijal za britanski Channel 4 pod nazivom "Is the West History?"


***

Niall Ferguson (1964.), višestruko je nagrađivan britanski povjesničar, specijaliziran za političku i ekonomsku povijest. Predavao je povijest na Camridgeu i Oxfordu, a trenutačno je profesor povijesti na Sveučilištu Harvard i poslovnog upravljanja na Harvard Business Schoolu. Honorarni je urednik u Financial Timesu.

Autor je nekoliko značajnih knjiga, od kojih su najpoznatije: "The History of the House of Rothschild", "Money and Power in the Modern World", "Colossus: the Rise and Fall of the American Empire" i "War of the World (1914 - 1989)".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –