Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rita Monaldi Francesco Sorti

Mysterium

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Francesco Sorti
  • 11/2012.
  • 744 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664171
  • Cijena: 26.53 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jesen je 1646. i mladi Atto Melani, kastrat u službi obitelji Medici, nalazi se na brodu koji ga po nalogu kardinala Mazarina vodi u Pariz, da nastupi u operi obavijenoj velom tajne. Kad kratko putovanje prekine gusarski napad, sudbina neobičnu družbu baca na Gorgonu, otok skriven u Toskanskom moru.

Zajedno sa svojim skrbnikom, tajnikom viteza Sozzifantija, i drugovima u nesreći - dvojicom pjevača-kastrata, četvoricom uglednih znanstvenika i dvojicom gusara iznimno neuglađena ponašanja - Atto će ovaj put razotkriti prijevaru, koja je naoko zanimljiva samo filolozima, ali zapravo ima dalekosežne posljedice: dovodi u pitanje cjelokupnu povijest čovječanstva.

Jesu li djela najpoznatijih antičkih autora krivotvorine iz radionica rafiniranih varalica? Jesu li Rimsko Carstvo, grčka antika i drevni Egipat bili onakvi kakvima ih smatramo stoljećima? Jesu li Platon i Aristotel postojali, i što otkriva šifra imena koja otključava njihova djela? Živimo li, napokon, u 21., ili u 18. stoljeću poslije Krista?


Najnovije razotkrivanje poznatog autorskog dvojca Rite Monaldi i Francesca Sortija rezultat je višegodišnjih pomnih istraživanja, prenesenih u književnu avanturu. "Mysterium" je zabavan pustolovni roman koji antiku razotkriva kao najveću bajku u povijesti, a Atta Melanija, opata i špijuna Kralja Sunca, pokazuje u mladosti, još ranjiva, ali jednako oštroumna, kakva ga poznajemo iz njegovih kasnijih dogodovština, opisanih u romanima "Imprimatur", "Secretum" i "Veritas".

Rita Monaldi i Francesco Sorti spisateljski su i bračni par koji je svjetski uspjeh postigao romanesknim serijalima posvećenim pustolovinama dvojice junaka – obojice povijesnih ličnosti – opernog pjevača kastrata, pijuna i diplomata Atta Melanija te Salaja, prepredenog i radoznalog posinka velikog Leonarda da Vincija.

Nastali nakon višegodišnjih istraživanja, ti su osebujni povijesni romani začinjeni elementima trilera i romana zavjere (Imprimatur, Secretum, Veritas, Mysterium...), ali i sočnim, prskavim humorom koji ih čini intrigantnim i zabavnim štivom (Salajevo jaje, Salajeve sumnje).


Rita Monaldi
klasična je filologinja specijalizirana za liturgijski jezik Katoličke crkve. Bila je izvanredni profesor na sveučilištima u Rimu i Beču te radila u talijanskom parlamentu. Od 1993. radi kao novinarka za različite novine i časopise u Italiji i Austriji.

Francesco Sorti teoretičar je glazbe i stručnjak za baroknu glazbu, autor znanstvenih studija o operi u Rimu u 17. stoljeću. Bio je suradnik kulturnih programa talijanske državne televizije RAI i Radio Vatikana. Kao klasični gitarist nastupao je na radiju i televiziji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –