Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carlos Ruiz Zafón

Ponoćna palača

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 05/2013.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664768
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U drugom dijelu svoje svjetski poznate "Trilogije magle" Carlos Ruiz Zafón vodi nas u tridesete godine prošlog stoljeća, u Calcuttu, u srce tame.

"Ponoćna palača" posjeduje sve što je čitatelje diljem svijeta natjeralo da zavole autora "Sjene vjetra", "Princa Magle" i "Zatočenika Neba": privlačnu pozornicu, misterij i moćnu prijetnju koja se nada sve nadvija.

Godine 1916. u mračnoj i kišnoj noći Calcutte sudbina je razdvojila živote dvoje djece, blizanaca Bena i Sheere. Od njihova nemilosrdnog progonitelja i grupe plaćenih ubojica spasit će ih mladi britanski časnik, no cijena koju će za to platiti bit će velika: njegov život. Šesnaest godina poslije, kada se kao neznanci sretnu u Ponoćnoj palači, svatko sa svojim snom o budućnosti, Ben i Sheere i ne slute koliko su povezani, kao ni to da demon Calcutte dolazi naplatiti svoj stari dug.

A kada otkriju prve dvije tajne, saznat će i da ih ovaj put ne namjerava pustiti tako lako. Uz pomoć vjernih prijatelja, članova tajnoga društva Chowbar, brat i sestra suočit će se sa zagonetkama i užasom koji vrebaju u sjenama Grada palačâ, pružajući Carlosu Ruizu Zafónu priliku da ispiše stranice koje će još jednom privući kako mlađe tako i starije njegove čitatelje.


"Zafónove knjige za mlade u Španjolskoj su objavljene puno prije nego što je postao međunarodna književna zvijezda i fascinantno je u Ponoćnoj palači otkriti nagovještaje Sjene vjetra."
Financial Times

"Zafónova Calcutta ima mnoštvo mističnih elemenata koje pisci često povezuju s tim gradom, ali ovaj roman pokazuje i Calcuttu koja, rastrzana godinama neprijateljske kolonizacije, žudi da se oslobodi jarma. Pisac nam uspijeva dočarati trenutke istinskog užasa u maestralnim pripovjedačkim obratima koji priču nose njezinu završetku."
Publisher's Weekly

Carlos Ruiz Zafón rođen je 25. rujna 1964. u Barceloni. Pohađao je isusovačku školu Sarrià. Taj je gotički dvorac u njegovu rodnom gradu, s tornjevima i tajnim hodnicima, budio njegovu dječju maštu i želju za pripovijedanjem priča. Radio je u reklamnoj agenciji. Godine 1993., kao dvadesetdevetogodišnjak, za svoj je prvi roman "Princ magle" (1996.) primio književnu nagradu i ubrzo je objavio romane "Ponoćna palača", "Rujanska svjetla" i "Marina". Od 1994. živio je u Los Angelesu, radio kao scenarist i pisao za španjolske dnevne novine El País i La Vanguardia.

Godine 2002. u Španjolskoj je postao književnom senzacijom, a njegov roman "Sjena vjetra", čija se radnja odvija u Barceloni 50-ih godina 20. stoljeća, proglašen je knjigom godine. Dosad je preveden na više od četrdeset jezika te prodan u desecima milijuna primjeraka. Nastavak "Sjene vjetra", roman "Anđelova igra" objavljen je na Svjetski dan knjige 23. travnja 2008. Treći roman iz serijala o Groblju zaboravljenih knjiga "Zatočenik Neba" objavljen je u studenom 2011., a tetralogiju završava "Labirint duhova" (2017.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Ponoćna palača - Carlos Ruiz Zafón –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –