Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ilja Iljf Jevgenij Petrov

12 stolica

  • Nakladnik: Šareni dućan
  • Prijevod: Zlatko Crnković
  • 05/2013.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789533200514
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ilja Iljf i Jevgenij Petrov, "autor sastavljen od dvije polovine", dva vedra i vesela mlada čovjeka, koji, unatoč iskrenom prijateljstvu, u uzajamnom oslovljavanju nikad nisu prešli na "ti", djelovali su kao tandem samo desetak godina, stekavši sa svoja dva romana, nizom satiričkih pripovijedaka i feljtona i jednom putopisnom knjigom iznimnu popularnost...

Od davne 1928. kad je roman "12 stolica" premijerno objavljen, svaki novi naraštaj iznova pada na šarm i svježinu ovog humorističnog evergrina. Uz glavni lik, beskrajno domišljatog prevaranta Ostapa Bendera, proteže se kolona pitoresknih figura: birokrati, malograđani, badavadžije, sitni lopovi, lokalni moćnici, nostalgičari za vremenom "prije historijskog materijalizma", naivni urotnici protiv vlasti, novinari koji ne mogu bez poštapanja frazama, glumci na ljetnoj turneji, članovi sindikata, zaljubljene komsomolke, jedna baba vračara i lokalni šah - majstori skloni povjerovati da njihovo "malo misto" može postati centar šahovskog svijeta.

Sve te nedorasle protivnike Ostap je - ovaj put u potrazi za briljantima u jednoj od 12 tapeciranih stolica raznešenih širom Sovjetskog Saveza - obrlatio svojim pričama; jednima je utjerao strah u kosti, drugima izmuzao posljednju rublju, dok se nekima samo narugao, skinuo im masku ili im je slomio srce.

(iz pogovora Rudija Aljinovića)


Prolistajte knjigu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –