Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Radočaj

Ponekad bih odlazio k njoj bicklom

  • Nakladnik: Studio Moderna
  • Nakladnik: Naklada Đuretić
  • 07/2013.
  • 109. str., , meki uvez
  • ISBN 9789537911072/9789537937119
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Ponekad bih odlazio k njoj bicklom“ nova je knjiga pulskog pisca Daniela Radočaja, o suživotu Nje (darkerice) i Njega (pankera) te svim onim stvarima koje su, zajedno, željeli napraviti a nisu stigli.

Ova romantična komedija bez dlake na jeziku, 2010. godine na anonimnom natječaju za prozni tekst Matice hrvatske – Osijek proglašena je, pod radnim naslovom „Ona navodno ne prdi“, jednim od pet najboljih pristiglih radova.

Iste godine, rukopis razlomljen u stihove, pod istim radnim naslovom, proglašen je i jednim od pet najboljih radova pristiglih na natječaj udruge „Jutro poezije“ u konkurenciji za nagradu „Josip Sever“.


***

Daniel Radočaj rođen je 1979. u Puli. Svojim tekstovima zastupljen je u preko četrdeset knjiševnih tiskovina na području bivše Jugoslavije i izvan nje, u prijevodu na engleski, makedonski i poljski. Za prozne radove nekoliko je puta nagrađivan. Objavio je i zbirku stihova „Četrdeset i četiri plus šezdeset deveta“ te zbirku kratkih priča „Velika smeđa fleka“. Član je Hrvatskog književnog društva.

Daniel Radočaj rođen je 7. ožujka 1979. godine u Puli, gdje i živi. Svojim radovima zastupljen je u četrdesetak književno-kulturoloških publikacija. Član je Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika i splitske udruge za promicanje eksperimentalne umjetnosti DADAnti.

Rukopisom "Anatomija rastanaka", radnog naslova "S ljubavlju mojoj bivšoj dragoj", na regionalnom natječaju Hrvatskog književnog društva iz Rijeke ušao je u najuži izbor za nagradu "Josip Eugen Šeta" 2013. kao prvi pohvaljeni autor. Također, istim tekstom bio je i jedan od finalista Algoritmove nagrade "Prozak" 2013. godine.

Do sada je objavio: "Četrdeset i četiri plus šezdeset deveta" (književni klub Branko Miljković, Knjaževac, 2006.), "Velika smeđa fleka" (Katapult, Rijeka, 2011.), "Ponekad bih odlazio k njoj biciklom" (Naklada Đuretić & Studio moderna d.o.o., Zagreb, 2013.), "Vodič kroz Krležu ili Priča o godinama opasnog življenja" u koautorstvu s Ivanom Glišićem (Studio TiM, Rijeka, 2013.), "Suprotno od nogometa ili Što za vrijeme utakmice rade tvoji prijatelji koji ne vole nogomet" (Studio TiM, Rijeka, 2014.), "Krleža i Veliki rat ili Kako smo pojeli Krležu od marcipana" u koautorstvu s Ivanom Glišićem (vlastita naklada, Pula, 2018.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –