Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paolo Sorrentino

Imaju svi pravo

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Mate Maras
  • 11/2013.
  • 318 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860948
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Protagonist romana "Imaju svi pravo", Tony Pagoda, pjevač i zabavljač po noćnim klubovima, imao je sve što se može poželjeti: slavu, novac, žene. Na vrhuncu slave očaravao je Italiju svojim zlatnim glasom i razvratnim životom, no u jednom trenutku stvari polaze ukrivo: promijenio se glazbeni ukus, a s njime i Tonyjev odnos prema samome sebi i njegovo poimanje uspjeha.

Sve se preokrenulo naopako i svaki sitan problem poprima sve¬mirske razmjere. Vrijeme je da prekine sa životom pjevača na zalazu. Nakon kratke turneje po Brazilu, Tony ostaje u Južnoj Americi kako bi ondje gradio budućnost. No ondje njegovo viđenje svijeta, oblikovano svim onim godinama u kojima se družio sa Sinatrom i sličnima i uživao u obožavanju cijeloga svijeta, dolazi u raskorak sa svakodnevicom.

Tonyjev je život priča o neobično naivnom čovjeku pred kojim je izbor: pomiriti se sa svojim životom ili potpuno izgubiti sebe. Ispričan u dahu, u prvom licu, ovaj je roman britka društvena satira ispripovijedana nezaboravnom rječitošću protagonista, anti-junaka Tonija Pagode.


"Imaju svi pravo", nominiran za najprestižniju talijansku književnu nagradu II Premio Strega, prvi je roman Paula Sorrentina. Jedan od najzanimljivijih umjetnika Italije, čiji se filmovi ubrajaju u vrh talijanske kinematografije proteklog desetljeća, svojim se prvijencem nametnuo kao jednako dobar romanopisac.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –