Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maria Molnar

Bijeg

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Ilustracije: Maria Molnar
  • 11/2013.
  • 16 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532511499
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što se dogodi kada seljak oženi ženu iz grada kojoj život na selu i nije baš zanimljiv? Hm, dogodi se slikovnica... No dobro, ne odmah. Prvo nastane priča, a zatim slike. O bijegu krava od lijene žene. O selu i njegovoj ljepoti. O prirodi. O siromašnim seljanima... I o dobrim kravama koje daju mlijeko.

U današnje doba, kada su djeca zaokupljena računalima i mobitelima, začuđujuće je naići na priču o kravama koje se zovu Agata, Melani, Ebony, Milka... Ali zato je lako pobjeći u ovu slikovnicu i njezine dojmljive, gipke, živahne, dobro komponirane ilustracije. Odličan, pun, dinamičan crtež, strastveni kolorizam, vješta razigranost, nesvakidašnja priča, vedrina i lakoća omogućuju nam lagodno i uzbudljivo uživanje u svijetu mašte...

Sanja Pilić


***

Maria Molnar rođena je 20. kolovoza 2002. godine. Odlična je učenica 4. razreda OŠ Nedelišće. Živi u složnoj obitelji koja puno vremena provodi zajedno. Osim roditelja i mlađeg brata Martina, članom obitelji smatra i mačkicu Tigu. Društvena je i ima mnogo prijatelja. Voli školu, a najdraži su joj predmeti hrvatski, priroda, likovni i engleski.

Najsretnija je kada boravi u prirodi. U slobodno vrijeme piše, crta, čita, trenira rukomet ili sluša glazbu koja je opušta. Pohađa likovnu školu slikanja i crtanja kod akademskog slikara Ivana Lovrekovića, a s polaznicima škole imala je i svoju prvu skupnu izložbu slika. Prošle je godine slikovnicom "Sijač ljubavi" na natječaju "Moja prva knjiga" osvojila treće mjesto.

Maria voli crtati životinje i čitati o njima. Ovom slikovnicom željela je pokazati svoju kreativnost i maštu, ali i poručiti da životinje treba poštovati jer su, baš kao i mi, i one dio ovog svijeta i bez njih ne bismo mogli živjeti. Smeta joj kada ljudi vrijeđaju jedni druge pogrdno se nazivajući imenima životinja, jer one to ne zaslužuju. Kada odraste, željela bi biti veterinarka, a uz to se baviti pisanjem i slikanjem.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –