Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monika Peetz

Utorkinje

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Dalibor Joler
  • 12/2013.
  • 279 str., meki uvez
  • ISBN 9789532521498
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman 'Utorkinje' priča je o prijateljstvu pet žena posve različitih karaktera i zanimljivih životnih sudbina.

Upoznavši se prije petnaest godina na tečaju francuskoga jezika, prijateljstvo njeguju družeći se svakoga prvog utorka u mjesecu u francuskome restoranu, a jednom godišnje na zajedničkom putovanju.

Judith je nesigurna tajnica koja uz pomoć ezoterije i istočnjačke mudrosti traži svoj vlastiti put. Caroline je uspješna i elokventna odvjetnica, Eva, brižna majka četvero djece i liječnica s neostvarenom karijerom, mlada dizajnerica Kiki pokušava uspjeti u poslu i napokon se sretno zaljubiti,a Estelle je imućna mondena dama britkoga jezika.

No, ovogodišnje putovanje biti će u mnogočemu posebno. Judith je nedavno preminuo muž, i ona želi dovršiti njegovo započeto i teškom bolešću prekinuto hodočašće u Lourdes. Polazeći na hodočašće prijateljice ni ne slute da će se na netaknutim fasadama njihovih uspješnih i sretnih građanskih života pojaviti prve pukotine. Na vidjelo će izaći istine koje će im iz temelja promijeniti živote, a prijateljstvo staviti na kušnju.

***

Monika Peetz (1963.) studirala je njemačku književnost, komunikacijske znanosti i filozofiju na Sveučilištu u Münchenu. Nakon toga radila je u reklamnoj agenciji i izdavaštvu. Od 1990. do 1998. radi na Bavarskome radiju kao dramaturginja i urednica, a od 1998. godine scenaristica je u Njemačkoj i Nizozemskoj.

Jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Od 2004. do danas objavila je niz televizijskih scenarija. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman "Utorkinje", a 2012. njegov nastavak "Sedam dana bez". Prema njemačkome tjedniku Der Spigel "Utorkinje" su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina. Dosad su prevedene na 15 jezika, a samo su u Njemačkoj prodane u 800 000 primjeraka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –