Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marinela

Nemoj se ljutiti sestro

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • 12/2013.
  • 111 str., meki uvez
  • ISBN 9789533340623
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U pokušaju svladavanja subjektivne stvarnosti, u nepostojanju samo jedne jedine istine, ove priče žele učiniti odmak od svijeta opsjednutog materijalnim i biti kritika društva koje je kao glavnu vrijednost odabralo profit, ne primjećujući ili samo skrivajući licemjerje i zlo svijeta obrnutih vrijednosti. Namjera autorice je ukazati na probleme, osobito žena (jer zlostavljanje žena, djece i životinja nije stereotip nego stvarnost), svih odbačenih, potlačenih i izgubljenih, onih „od kojih se okreće glava“.

Pokušaj razotkrivanja bar jednog dijela licemjerja, literarno zaobilaženje misli na hranu i nezaposlenost, pa čak i vraćanja djetinje mašte, pronalaženja dobra u zlu kroz smijeh, borba protiv pesimizma i samouništenja optimizmom i nadom, najvažnije su coordinate ove knjige, koja nastoji ponuditi neko drugo viđenje svijeta od onog koje pretežno nude mediji i predatorski totalitet potrošačkog društva.
 
***

Marinela je rođena u Zagrebu 1971. Od 1988. objavljuje kratke priče u književnim časopisima. Objavila je dvije knjige kratkih proza: "Lift bez kabine", 1996. i "Pušite li?" 2002., te knjigu poezije "Ne želim ti ugodan dan" 2011. U međuvremenu je objavljivala poeziju i prozu u tiskanim i online časopisima. Uvrštena je u nekoliko antologija kratke proze.

Od 1988. prozu i poeziju objavljivala u časopisima 'Quorum', 'Oko', 'Vijenac', 'Revija', 'Rijek', 'Libra', 'Libra Libera', 'Zarez', 'Republika', 'Morsko prase', Ars', 'Tema'... 1996. "Lift bez kabine", priče, Meandar u "22 u hladu", uredili Šimpraga-Štiks, Celeber 1999.2002. "Pušite li?", priče, Meandar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –