Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirjana Krizmanić

Jesenji valcer : Šetnja sunčanom stranom starenja

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 02/2014.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533046259
  • Cijena: 13.26 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kao i svako drugo životno doba, tako i starost ima svoje blistave i tamne trenutke, ushite i razočaranja, uspone i padove. Mnogo je toga što tek u toj dobi otkrivamo i dobivamo šećući sunčanom stranom starenja.

Naša priznata psihologinja Mirjana Krizmanić u knjizi „Jesenji valcer“ upućuje ljude starije životne dobi kako da zadovoljno nose svoje godine i svome životu daju smisao te da neovisno o svojoj dobi žive punim plućima, s veseljem i zadovoljstvom. Autorica to ne naziva ni uspješnim ni aktivnim ni pozitivnim starenjem, već smislenim životom koji jednostavno teče svojim tijekom, crpeći kapljice sreće iz svakog trenutka – onog provedenog s djecom, unucima, partnerima, prijateljima, vremena provedenog na poslu, putovanjima, tečajevima stranih jezika, u šetnji...

Profesorica Krizmanić pokazat će nam koji su to izvori životnih zadovoljstava i veselja, otkrit će nam zašto je i u starosti vrijedno i dalje iznova otkrivati svijet i ljude, kao i na koji način u ovoj životnoj dobi možemo ubirati plodove svega što smo tijekom života sijali i njegovali. Zahvaljujući tome kvalitetno ćemo proživjeti to novo životno razdoblje.

Jesenji valcer“ knjiga je namijenjena i čitateljima srednje životne dobi kako bi im pomogla da se što bolje pripreme na dio života koji dolazi, ali i mladima kojima će pomoći da grade i njeguju kvalitetne odnose sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, starijim susjedima, prijateljima, znancima, slučajnim prolaznicima…

Mirjana Krizmanić umirovljena je psihologinja i autorica niza uspješnica iz područja popularne psihologije. Četrdesetogodišnji radni vijek ova ugledna znanstvenica i profesorica provela je na Katedri za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojoj je bila jedna od utemeljiteljica. Mirjana Krizmanić također je jedna od osnivačica psihološkog savjetovališta na Filozofskom fakultetu i nevladine humanitarne udruge „Dobrobit“, koja se bavila edukacijom i pružanjem pomoći ratnim stradalnicima.
Zahvaljujući svom dugogodišnjem znanstvenom i javnom djelovanju, Mirjana Krizmanić je 2009. godine dobila prestižnu nagradu “Zagrepčanka godine” koju Grad Zagreb dodjeljuje svojim građankama koje su pridonijele afirmaciji žena u društvu i javnosti te postigle prepoznatljive rezultate u podizanju kvalitete života građana Zagreba i Hrvatske.

Mirjana Krizmanić napisala je cijeli niz uspješnica kao što su: “O toleranciji”, “Jesenji valcer - šetnja sunčanom stranom starenja”, “A sad... radost i veselje!”, “A što sad?”, “Tkanje života”, „Život s različitima“ i “U ljubavi i bez nje”. “Tkanje života” donijelo joj je 2009. godine “Kiklopa” za publicističku knjigu godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –