Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cees Nooteboom

Pisma Posejdonu

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Radovan Lučić
  • 04/2014.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532665581
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zemljotresac, gospodar mora, Zeusov brat... Je li besmrtni Posejdon i dalje zainteresiran za nas, je li mu još zabavno baviti se našim životima? Svake jeseni, kad napušta otok na kojem ljetuje, Cees Nooteboom moli Posejdona za dopuštenje da se vrati iduće godine. U međuvremenu će mu pisati pisma: o svijetu i novim zemljovidima svakidašnjice, o Bogu i bogovima, o drevnim mitovima i tome kako ih čitamo i živimo sada.

Mediteran i ostala mora, ali i neba, i kopna, vulkani... Nooteboom Posejdona prati kroz prostor i kroz vrijeme, kroz povijest umjetnosti i kroz vlastitu povijest, ispisujući iznimno osobnu knjigu nesvakidašnje ljepote i mudrosti.

"Pisma Posejdonu" jednog od najznačajnijih živućih europskih pisaca autorova su oda svijetu u kojem smo živjeli, i u kojem ćemo živjeti možda još samo trenutak.


U novu knjigu nizozemskog noma­da Ceesa Nootebooma zavirujemo kao da se polako i s uživanjem prepuštamo kušanju finih čokoladnih bombona. Njegova 'Pisma Posejdonu' originalan su i raskošan mozaik načinjen od kratkih meditacija, dojmova s pu­tovanja, prizora koji prolijeću, fragmenata, najrazličitijih događaja i ne­očekivanih razgovora s poganskim božanstvima. Le Monde

Pisma Posejdonu knjiga su o Nooteboomovu umu. Ili, manje preuzetno, o tome što taj um čini sa stvarima, susretima i opažanjima te što pisac Nooteboom iz toga stvara. Poetično i pametno. Die Zeit

Cees Nooteboom rođen je 31. srpnja 1933. u Den Haagu. Od sedamnaeste se počeo bavio novinarstvom, a ubrzo je objavio i prvi roman "Filip i ostali" (Phillip en de anderen, 1955.). Do sada je objavio brojne knjige poezije, proze, putopisa i eseja. Dobitnik je najvažnijih nizozemskih književnih nagrada: za roman "Rituali" (Rituelen) primio je Bordewijk Prize i Pegasus Prize, za roman "Priča koja slijedi" (Het volgende verhaal) europsku nagradu Aristeion, za djelo Berlinske bilješke (Berlijnse notities) dobio je Njemačku književnu nagradu povodom 3. listopada, a za cjelokupno djelo nagradu Constantijn Huygens, Compostella-Preis, Hansischer Goethe-Preis, Austrijsku državnu nagradu za europsku književnost, te prestižnu nizozemsku nagradu P. C. Hooft.

Među brojnim djelima izdvajaju se romani "Vitez je umro" (De ridder is gestorven), "Rituali" "U Nizozemskoj" (In Nederland), "Mosukei!, Dušni dan" (Allerzielen), zatim knjige pripovjedaka i brojni putopisi "Jedna noć u Tunisu" (Een nacht in Tunesië), "Jedno jutro u Bahiji" (Een ochtend in Bahia), "Jedna večer u Isfahanu" (Een avond in Isfahan), "Svijet je putnik" (De wereld een reiziger), "Filozof bez očiju: europska putovanja" (De filosoof zonder ogen: Europese reizen), "Hotel Nooteboom" (Nootebooms Hotel), "Put u Santiago" (De omweg naar Santiago). Njegova djela prevedena su na više od dvadeset svjetskih jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Pisma Posejdonu - Cees Nooteboom –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –