Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neda Miranda Blažević-Krietzman

Potres

  • Nakladnik: Fraktura
  • 06/2014.
  • 240 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532665765
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bezazleno dječačko dodavanje bejzbolskom lopticom - mali potres - kakvi su u Kaliforniji česti - pad i udarac glavom o branik netom parkiranog automobila događaji su koji su u dvije obitelji pokrenuli lavinu.

Hoće li mali Adam Podolsky preživjeti, je li Timova majka Lora kriva za nesreću ili je krivnja na njegovoj sestri Daryl, tek su prve reakcije na nezgodu, koja postaje okidač za mnoštvo potisnutih osjećaja glavnih junaka.

Neda Miranda Blažević-Krietzman od jednoga maloga, gotovo svakodnevnog događaja gradi veliki roman koji govoreći o pojedincima duboko progovara o međuljudskim odnosima. Smješten u Kaliforniju, u sredinu koju autorica itekako dobro poznaje, roman "Potres" s jedne strane razotkriva pozlatu američkog sna, a s druge pokazuje svu radost i složenost života.

Optimističan, realističan, tužan, prepun humora i iskrenih ljudskih radosti, "Potres" je roman o obiteljskoj sreći i nesreći, o braku te o mladenačkim ljubavima i nadama koje svaki čovjek nosi u sebi.

Neda Miranda Blažević-Krietzman rođena je u Gračacu u Hrvatskoj. Odrasla je u Zagrebu. Studij komparativne književnosti i sociologije završila je na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Radila je kao urednica u Obrazovnome programu na Radio Zagrebu od 1981. do 1989. Prvu zbirku pjesama "Zebra preko St.Ruka" objavila je u izdanju Matice hrvatske 1976. Slikarstvom se počinje aktivno baviti 1981. Likovno se usavršavala u Zapadnome Berlinu u Künstlerhaus Betha­nienu. Fotografijom se počinje aktivno baviti 1999.

Od 1991. do 2007. živjela je u Minneapolisu u SAD-u, gdje je na Sveučilištu St. Catherine u St. Paulu bila profesorica komparativne književnosti i interdisciplinarnih studija. Od 2007. živi i radi u San Diegu u Kaliforniji te u Zagrebu. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja. Pjesme, eseje i pripovijetke objavila je u mnogim hrvatskim, njemačkim, francuskim, talijanskim i američkim časopisima i antologijama. Izložbe slika, fotografija, skulptura i instalacija održala je u Zagrebu, Hvaru, Berlinu, Minneapolisu, St. Paulu, Winoni, Elk Riveru, New Yorku i San Diegu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Potres - Neda Miranda Blažević-Krietzman –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –