IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Izdvojeno > Knjige > OPŠIRNIJE
Miro Gavran: Kako je tata osvojio mamu
 

Kako je tata osvojio mamu

Miro Gavran

Mozaik knjiga
2/2006.

190 , meki uvez
ISBN 953-223-015-7

cijena: 48,00 kn
 

Ovo je neobična priča o čovjeku koji je bio toliko glup da je morao iznova osvajati ženu koju je već jednom osvojio. Taj čovjek je moj tata i on se dugo nije razumio u tajne mamina srca. Pričat ću vam i o svojoj djevojci Bernardi i o tome kako je lijepo kad te netko voli i kad ti nekoga voliš.

Miro Gavran (Gornja Trnava, 1961) diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše drame, romane, filmske scenarije i knjige za mlade. Drame su mu prevedene na sedamnaest jezika, dosegnuvši sto osam premijera i sedam tisuća repriza koje je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, SAD-u, Sloveniji, Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i drugim zemljama vidjelo više od milijun i dvjesto tisuća gledatelja. Jedini je hrvatski pisac čija je drama izvedena u glasovitom američkom “Eugene O'Neill Centeru”.
Dobitnik je petnaestak književnih i kazališnih nagrada, a među njima i nagrade “Central European Timea” u Budimpešti koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima. Godine 2003. u Slovačkoj je pokrenut festival “Gavranfest” na kome se igraju samo njegove drame i komedije, pa je jedan od rijetkih živućih pisaca u Europi koji imaju svoj festival.

Objavio je sedam romana za odrasle: «Zaboravljeni sin», «Kako smo lomili noge», «Klara», «Margita», «Judita», «Krstitelj» i «Poncije Pilat», te knjige za mlade: «Svašta u mojoj glavi», «Kako je tata osvojio mamu», «Zaljubljen do ušiju», «Oproštajno pismo», «Sretni dani», «Igrokazi s glavom i repom», «Pokušaj zaboraviti» i «Profesorica iz snova».
Njegovi kazališni i prozni tekstovi uvršteni su u brojne antologije i hrestomatije u zemlji i inozemstvu, a njegovo djelo proučava se na sveučilištima diljem svijeta. Posljednjih trinaest godina živi i radi kao profesionalni pisac u Zagrebu.

MV Info , 15.02.06

| | Croportal

NAJNOVIJE OD ISTOG NAKLADNIKA:
Miro Gavran: Snaga Mjeseca
Snaga Mjeseca
Miro Gavran: Dudov svilac
Dudov svilac
Miro Gavran: Povezani
Povezani
Miro Gavran: Propali kongres
Propali kongres
 
OD ISTOG AUTORA:
Miro Gavran: Pjesme
Pjesme
Miro Gavran: Igrokazi za djecu
Igrokazi za djecu
Miro Gavran: Parovi i slične slabosti
Parovi i slične slabosti
Miro Gavran: Judita
Judita
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
29.01.
27.01.
26.01.
22.01.
19.01.
16.01.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.