IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Izdvojeno > Knjige > OPŠIRNIJE
Goran Tribuson: Legija stranaca
 

Legija stranaca

Goran Tribuson

Mozaik knjiga
4/2009.

306 str. , meki uvez
ISBN 978-953-14-0511-9

cijena: 89,00 kn
 

"Legija stranaca", prvi put objavljena 1985., godinu dana poslije "Polagane predaje" kojom se započela ispovijed jedne generacije, roman je u čije će se rečenice upisivati čitatelji najrazličitijih starosnih dobi.

Oni čiji su izvodi iz knjige rođenih, u numeričkom dijelu, bliski autorovima, oživljavat će priče smještene u prijelaz iz pedesetih u šezdesete godine 20. stoljeća. Takvi će ćuti zvuk šuškavaca i krckanje gramofonskih ploča, sjetiti se izvođača na Opatijskom festivalu i naziva mjesta u kojem su se, a na otoku Braču, proizvodile Favorit žvakaće gume, dozvat će gorčinu prisjetivši se lica „generacijskoga izdajnika“.

Tribusonovo pripovijedanje o mladim buntovnicima koji se pod strogim odgojem svojih roditelja i ideologizirane škole povlače u vlastite svjetove, proizvodit će čitateljeva osobna, nostalgična sjećanja. U isto vrijeme, svaka generacija ima svoje albume i sličice, svoje filmove, svoje pubertetske mušice i razloge neslaganja sa svijetom u kojem stasa.

Zbog toga će današnji mlađi, oni koji su po godinama bliski junacima "Legije stranaca", u zanimljivoj priči u čijem je središtu Luka Mraz, prepoznati svoje mitologeme. I zasigurno će većina njih reći da bi s takvim štivima zavoljeli čak i školsku lektiru.

Od čuvene vojne postrojbe, Goran Tribuson nije samo 'posudio' naslov za roman već mu je ona poslužila i kao indikator središnje romaneskne napetosti, generacijskoga jaza između djece i njihovih roditelja.

MV Info , 23.04.09

| | Croportal

NAJNOVIJE OD ISTOG NAKLADNIKA:
Goran Tribuson: Snaga Mjeseca
Snaga Mjeseca
Goran Tribuson: Dudov svilac
Dudov svilac
Goran Tribuson: Povezani
Povezani
Goran Tribuson: Propali kongres
Propali kongres
 
OD ISTOG AUTORA:
Goran Tribuson: Propali kongres
Propali kongres
Goran Tribuson: Susjed u nevolji
Susjed u nevolji
Goran Tribuson: Gorka čokolada
Gorka čokolada
Goran Tribuson: Zbirka otrova
Zbirka otrova
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
29.01.
27.01.
26.01.
22.01.
19.01.
16.01.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.