Deserti : Academia Barilla
- Nakladnik: Mozaik knjiga
- Prijevod: Mirta Jambrović
- 03/2014.
- 98 str., tvrdi uvez
- ISBN 978953141476
- Cijena: 6.50 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Academia Barilla odabrala je 40 talijanskih recepata za deserte i slastice pomno pazeći na omjer tradicije, maštovitosti i inovativnosti.
Gotovo svi deserti u ovoj knjizi najbolje su od svake regije, deserti koji su s godinama prerasli u poslastice cijeloga talijanskog naroda – poput cannola, remek-djela sicilijanskoga umijeća izrade slatkoga tijesta; izvorne pastiere (uskršnje pite), jednoga od napuljskih simbola sreće; rustikalne sbrisolone (mrvičastoga kolača od badema), neprikosnovenoga ponosa Mantove; i krepkoga pijemontskoga boneta, čvrstoga pudinga od amaretta.
Osim tradicionalnih recepata, uživajte i u novijim poslasticama kao što su Uključili tiramisù ili razne granite, kreme ili torte.
***
Academia Barilla je svjetski pokret zaštite, razvoja i promicanja izvorne regionalne talijanske kulture i kuhinje. Vodeći se konceptom hrana je kultura, Academia Barilla nudi cjelovit pogled na Italiju.
Njihov složeni pristup uključuje:
– najsuvremeniji kulinarski centar u Parmi, Italija;
– gurmanske programe putovanja i tečajeve kuhanja uz aktivno sudjelovanje;
– najveću svjetsku talijansku gastronomsku knjižnicu i povijesnu zbirku jelovnika;
– portfelj vrhunskih umjetničkih prehrambenih proizvoda;
– svjetski certificirane kulinarske programe;
– korporativne usluge i obuku prema osobnim potrebama;
– razne aktivnosti kojima se izgrađuje tim (tzv. team building);
– i golemu zbirku talijanskih kuharica.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.