Tjestenina : Academia Barilla
- Nakladnik: Mozaik knjiga
- Prijevod: Mirta Jambrović
- 03/2014.
- 98 str., tvrdi uvez
- ISBN 9789531414791
- Cijena: 6.50 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Uživajte u 40 recepata za odabrana talijanska jela s tjesteninom koje je za vas odabrala Academia Barilla. U ovoj ćete knjižici naći recepte za jela s tjesteninom, slavna po cijelome svijetu, poput vermicella s umakom od rajčica ili alla Gricia, Rigatona alla Norma ili all’Amatriciana i špageta carbonara ili špageta sa školjkama.
Tu su i recepti za ukusne pljukance s pestom ili tagliatella bolonjez. Uživajte u okusima domaće tjestenine i tradicionalnih talijanskih specijaliteta: sireva – poput skute (ricotte) ili ovčjega sira; sušenoga mesa – poput slanine, šunke ili parmskoga pršuta; povrća – poput radiča iz Trevisa, artičoka, patlidžana ili šparoga; tartufa ili balzamičnoga octa iz Modene.
***
Academia Barilla je svjetski pokret zaštite, razvoja i promicanja izvorne regionalne talijanske kulture i kuhinje. Vodeći se konceptom hrana je kultura, Academia Barilla nudi cjelovit pogled na Italiju.
Njihov složeni pristup uključuje:
– najsuvremeniji kulinarski centar u Parmi, Italija;
– gurmanske programe putovanja i tečajeve kuhanja uz aktivno sudjelovanje;
– najveću svjetsku talijansku gastronomsku knjižnicu i povijesnu zbirku jelovnika;
– portfelj vrhunskih umjetničkih prehrambenih proizvoda;
– svjetski certificirane kulinarske programe;
– korporativne usluge i obuku prema osobnim potrebama;
– razne aktivnosti kojima se izgrađuje tim (tzv. team building);
– i golemu zbirku talijanskih kuharica.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.