IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Najnovije > KNJIGE
   

Hitlerove furije : Njemice na nacističkim poljima smrti

autor: Wendy Lower
Wendy Lower: Hitlerove furije : Njemice na nacističkim poljima smrti
 

Holokaust se uvijek smatrao isključivo kao zločin koji su izvršili muškarci, pa i većina nakon rata osuđenih Nijemaca za ratne zločine bili su muškarci. No, ova knjiga pokazuje da to nije bilo tako, te razotkriva tisuće nacistkinja i njihove monstruozne aktivnosti za koje se smatralo da za njih žene nisu sposobne.

MV Info, 20.10.14

   

   

Opet on

autor: Timur Vermes
Timur Vermes: Opet on
 

On je opet tu – ali što bi nam Adolf Hitler još mogao prirediti? Ova će gorka satira to jednostavno propitati tako što će ga ponovo oživjeti u današnjem Berlinu. Ona nas stoga već od prve stranice tako bolno pogađa, jer njezin je protagonist pravi Hitler. Ne onaj komični Hitler s televizije, ni onaj holivudski silnik, nego čovjek koji je svoju okolinu analizirao na svoj vlastiti način.

MV Info, 16.10.14

   

   

Jeruzalem

autor: Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag  Montefiore : Jeruzalem
 

Jeruzalem, univerzalni grad, glavni grad dvaju naroda i hram triju vjera; krunski dragulj carstava, mjesto Sudnjeg dana i današnje poprište sukoba civilizacija. Od kralja Davida do Baracka Obame, od rođenja judaizma, kršćanstva i Islama do izralesko-palestinskog sukoba, ovo je epska povijest 3000 godina vjere, pokolja, fanatizma i suživota.

MV Info, 16.10.14

   

   

Mali Dragulj

autor: Patrick Modiano
Patrick Modiano: Mali Dragulj
 

Kada jednoga dana na stanici metroa ugleda stariju ženu u žutom kaputu, mladoj se djevojci Thérese učini da je to njezina majka koja ju je ostavila u djetinjstvu. Thérese ne može zatomiti osjećaje i počinje pratiti ženu dok joj se istodobno otvaraju stare slike i rane iz djetinjstva, iz vremena dok ju je majka zvala Mali Dragulj.

MV Info, 16.10.14

   

   

U oluji ruža : Izbor iz poezije

autor: Ingeborg Bachmann
Ingeborg Bachmann: U oluji ruža : Izbor iz poezije
 

Pisac je cijelim svojim bićem upućen jednom ti, nekome kome bi rado priopćio svoje iskustvo o čovjeku (ili svoja iskustva o stvarima svijeta i vremena, da, i o tome, ali osobito o čovjeku) koji bi mogao biti on sam i drugi i u kojem je on sam ali i drugi najviše čovjek. Ispruživši sva ticala, opipava oblik svijeta, crte čovjeka u tom vremenu.

MV Info, 15.10.14

   

   

Tvrd pjevač

autor: Boris Maruna
Boris Maruna: Tvrd pjevač
 

Četrdeset i jedna pjesma Borisa Marune, trideset i devet koje je Maruna objavljivao između 1962. i 1973. u Hrvatskoj reviji urednika Vinka Nikolića i dvije neobjavljene pjesme, koje je priređivač ove knjige Nikica Mihaljević dobio od Pere Marune, pjesnikova brata, koji živi u inozemstvu.

MV Info, 14.10.14

   

   

Buddha u potkrovlju

autor: Julie Otsuka
Julie Otsuka: Buddha u potkrovlju
 

Roman, ispričan u prisnom prvom licu množine, prati sudbine bezimenih žena u Americi, mladih Japanki koje su, u potrazi za boljim životom, ranih 1900-ih prešle Tihi ocean kako bi se udale za muškarce koje nisu vidjele nikada u životu.

MV Info, 14.10.14

   

   

Ide svašta!

autor: Jurij Lisenko, Darija Lisenko
Jurij Lisenko, Darija Lisenko: Ide svašta!
 

Dok je prvi put obnašao diplomatsku dužnost u Zagrebu, Jurij Lisenko iz šale je počeo pisati pjesmice za djecu na hrvatskome, a u tu je igru uvukao i tada osmogodišnju kćer Dariju koja je već bila usvojila hrvatski kao materinski jezik. U ovo, drugo izdanje uključeno je četrdesetak novih pjesama.

MV Info, 14.10.14

   

   

Sedam ključeva za Baldpate

autor: Earl Derr Biggers
Earl Derr Biggers: Sedam ključeva za Baldpate
 

Slavni pisac dolazi u planinsko odmaralište usred najljuće zime, odlučan da u miru i tišini napiše svoju sljedeću knjigu. Međutim, prije nego što je završila prva večer, hotel su počeli ispunjavati neočekivani gosti... Muškarci i žene s vlastitim pričama o ljubavi, gubitcima i bježanju... Nitko od njih ne govori istinu.

MV Info, 13.10.14

   

   

Detektivske priče o Maxu Carradosu

autor: Ernest Bramah
Ernest Bramah: Detektivske priče o Maxu Carradosu
 

Priča o Maxu Carradosu, slijepom detektivu koji u pratnji svoga prijatelja Louisa Carlylea i odanoga sluge Parkinsona na briljantan, ali i pomalo čudnovat način rješava zagonetne slučajeve. Njihov tvorac, engleski pisac detektivske proze Ernest Bramah, čitatelja zabavlja maštovitim zapletima, neočekivanim obratima te galerijom likova s kojima se glavni junaci susreću.

MV Info, 13.10.14

   

<< prethodnih 10  |  sljedećih 10 >>
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
24.10.
23.10.
22.10.
20.10.
13.10.
10.10.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.