IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Najnovije > KNJIGE
   

Moja kišna djevojčica

autor: Davina
 Davina: Moja kišna djevojčica
 

Davina je pseudonim žene u ranim 40-ima, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, koju je ljubav odvela u Njemačku u kojoj i danas živi. Relativno mlada saznala je da neće moći postati biološka majka te je zajedno sa suprugom odlučila posvojiti 18-mjesečnu djevojčicu iz BiH. Uskoro je shvatila da je djevojčica, njezina Princeza, posebna…

MV Info, 11.12.14

   

   

Budite odvažni i činite velike stvari

autor: Brené Brown
Brené Brown: Budite odvažni i činite velike stvari
 

Brené Brown objašnjava da je ranjivost srž mučnih emocija kao što su strah, tuga i razočaranje te rodno mjesto ljubavi, osjećaja pripadnosti, radosti, empatije, inovativnosti i kreativnosti. Kad pokušavamo odbaciti ranjivost, distanciramo se od iskustava koja u naš život unose svrhovitost i smisao.

MV Info, 11.12.14

   

   

Nikad otkazan let

autor: Vera Čudina
Vera Čudina: Nikad otkazan let
 

Samo jedan let nikada i nikome nije otkazan. Let prema nebu. Na koje nas pitanje to upućuje? Ima li svaki čovjek nevidljiva krila? Ima. To su upravo ona nebeska krila koja je primio na dar i koja mu bez imalo zadrške otvaraju sve mogućnosti ostvarenja snova.

MV Info, 11.12.14

   

   

Kamo si otišla, Bernadette?

autor: Maria Semple
Maria Semple: Kamo si otišla, Bernadette?
 

'Kamo si otišla, Bernadette?' je društvena satira djelomično pisana u epistolarnoj formi - u obliku prijepisa e-pošte, članaka u magazinima ili čak računa za medicinske usluge - na upečatljiv i duhovit način priča o ženi-geniju koja ne zna pronaći svoje mjesto u svijetu, a sve zapakirano u priču o odnosu majke i kćeri.

MV Info, 10.12.14

   

   

Jugoslavenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike

autor: Zlatko Kramarić
Zlatko Kramarić: Jugoslavenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike
 

Knjiga 'Jugoslavenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike' polazi od činjenice da je ideja jugoslavenstva uvelike obilježila oblikovanje kulturnih identiteta na ovim prostorima. Poput svake druge povijesne ili kulturne traume, suočavanje s jugoslavenstvom nužno je za analizu suvremenih, počesto promašenih, pokušaja liberalizacije društva.

MV Info, 10.12.14

   

   

Dublin Noir : Keltski tigar protiv ružnog Amerikanc

autor:
 : Dublin Noir : Keltski tigar protiv ružnog Amerikanc
 

Ovdje se grad ne promatra baš kroz ružičaste naočale. Crni irski humor zrači iz svih priča, kao da su pisci nagonski znali: Ako želiš nešto učiniti na dublinski način, onda želiš da to bude smiješno kao grijeh i mračno kao osmijeh na Joyceovu licu kad je saznao da je na popisu zabranjenih knjiga. Biti Irac znači plesati na Titanicu; smijeh uistinu jest najbolja osveta, to je naš način da poravnamo račune.

MV Info, 09.12.14

   

   

Zagreb Noir

autor:
 : Zagreb Noir
 

Od Brooklyna do Tel Aviva, preko Dublina i Zagreba… U deset godina otkako postoji, edicija Noir obišla je globus. Umiješala se u uličnu vrevu, zavirila u mračne veže, nalaktila se na izlizane šankove, namignula svom čovjeku na burzi i — osvojila svijet. Ovu zbirku originalnih krimi priča koje nose imena gradova, dobio je i Zagreb.

MV Info, 09.12.14

   

   

Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta

autor: David Mitchell
David Mitchell: Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta
 

Japan je na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće tajanstveno, zatvoreno carstvo, nepovjerljivo prema moćnim susjedima, u strahu od prodora kršćanstva te gospodarske, vojne i tehnološke moći Zapada... Jacob de Zoet, pobožni i snalažljivi mladi činovnik mora na Istoku u pet godina zaraditi dovoljan imutak kako bi u rodnoj Nizozemskoj dobio ruku voljene zaručnice.

MV Info, 09.12.14

   

   

Circle

autor: Dave Eggers
Dave Eggers: Circle
 

Kada Mae Holland dobije posao u Circleu, najmoćnijoj svjetskoj internetskoj tvrtki, čini joj se da je dobila priliku života. Mae ne može vjerovati kakvu sreću ima, kako je sjajno što može raditi za najutjecajniju svjetsku tvrtku - čak i kada joj život izvan kompleksa postaje dalek...

MV Info, 09.12.14

   

   

Muškarci i žene : Poznajemo li se uopće?

autor: Majda Rijavec, Dubravka Miljković
Majda Rijavec, Dubravka Miljković: Muškarci i žene : Poznajemo li se uopće?
 

Dubravka Miljković i Majda Rijavec u svom novom interaktivnom priručniku obrađuju razlike između žena i muškaraca sa strogo znanstvenog stajališta. Prijateljstvo, ljubavni stil, roditeljstvo, starenje – sve su to područja u kojima žene i muškarci reagiraju na različite načine. Knjiga daje i odgovore – kako se osloboditi predrasuda i stereotipa i kako premostiti rodni jaz.

MV Info, 08.12.14

   

<< prethodnih 10  |  sljedećih 10 >>
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
19.12.
18.12.
12.12.
08.12.
06.12.
05.12.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.