IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Najnovije > KNJIGE
   

Ide svašta!

autor: Jurij Lisenko, Darija Lisenko
Jurij Lisenko, Darija Lisenko: Ide svašta!
 

Dok je prvi put obnašao diplomatsku dužnost u Zagrebu, Jurij Lisenko iz šale je počeo pisati pjesmice za djecu na hrvatskome, a u tu je igru uvukao i tada osmogodišnju kćer Dariju koja je već bila usvojila hrvatski kao materinski jezik. U ovo, drugo izdanje uključeno je četrdesetak novih pjesama.

MV Info, 14.10.14

   

   

Sedam ključeva za Baldpate

autor: Earl Derr Biggers
Earl Derr Biggers: Sedam ključeva za Baldpate
 

Slavni pisac dolazi u planinsko odmaralište usred najljuće zime, odlučan da u miru i tišini napiše svoju sljedeću knjigu. Međutim, prije nego što je završila prva večer, hotel su počeli ispunjavati neočekivani gosti... Muškarci i žene s vlastitim pričama o ljubavi, gubitcima i bježanju... Nitko od njih ne govori istinu.

MV Info, 13.10.14

   

   

Detektivske priče o Maxu Carradosu

autor: Ernest Bramah
Ernest Bramah: Detektivske priče o Maxu Carradosu
 

Priča o Maxu Carradosu, slijepom detektivu koji u pratnji svoga prijatelja Louisa Carlylea i odanoga sluge Parkinsona na briljantan, ali i pomalo čudnovat način rješava zagonetne slučajeve. Njihov tvorac, engleski pisac detektivske proze Ernest Bramah, čitatelja zabavlja maštovitim zapletima, neočekivanim obratima te galerijom likova s kojima se glavni junaci susreću.

MV Info, 13.10.14

   

   

Žemlja je okrugla

autor: Igor Čumandra
Igor Čumandra: Žemlja je okrugla
 

Kako ugasiti zmaja? Dajte mu da pijepuno vode, dok mu vatra iz grla ne ode. Onda je običnozeleno čudo, koje se samo ponaša ludo.

MV Info, 13.10.14

   

   

Dodir Orijenta

autor: Juraj Bubalo
Juraj Bubalo: Dodir Orijenta
 

'Dodir Orijenta' je zbirka kronološki poredanih putopisnih priča s nekoliko raznih putovanja po zemljama Istoka. S putopisima o 'ljudima i krajevima' koje je autor vidio i doživio sjedinjeni su eseji o osobama koji su svojim izvanrednim djelovanjem te prostore obilježili. Riječ je naročito o pojedincima čiji su tragovi naznačili mogućnosti zapadnjačkog pristupa svijetu Istoka.

MV Info, 13.10.14

   

   

Tuđman i Perković : Istina o tajnoj vezi koja je formirala Hrvatsku

autor: Orhidea Gaura Hodak
Orhidea Gaura Hodak: Tuđman i Perković : Istina o tajnoj vezi koja je formirala Hrvatsku
 

U jesen 1986. godine na današnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića jedan je komunistički funkcionar upoznao tadašnjeg šefa hrvatske Udbe Josipa Perkovića s tadašnjim disidentom, hrvatskim nacionalistom Franjom Tuđmanom. Tako je počela jedna neobična tajna veza koja je snažno utjecala na njihovu sudbinu, ali i na sudbinu Hrvatske.

MV Info, 10.10.14

   

   

Odakle da počnem : Ljubavni roman za one koji ipak žele ljepši svijet

autor: Maja Milčec
Maja Milčec: Odakle da počnem : Ljubavni roman za one koji ipak žele ljepši svijet
 

Roman Maje Milčec nazvan po prvom stihu evergreena Love Story, pisan je zagrebačkim slengom i smješten u Zapruđe, gdje se Zagrepčanka Barbara iz životne krize izvlači tako da osniva ženski bend. Prolog romana je pjesma Dubravka Ivanuša Rippera (Pips, Chips & Videoclips), koju je Ripper napisao po Majinoj želji, a Ripper i Yaya (Jinx) pojavljuju se i kao likovi u romanu.

MV Info, 10.10.14

   

   

Kronotop hrvatskoga performansa : Od Travelera do danas

autor: Suzana Marjanić
Suzana Marjanić: Kronotop hrvatskoga performansa : Od Travelera do danas
 

'Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas' Suzane Marjanić prvo je cjelovito djelo o povijesti hrvatskog performansa, u povijesnom kontinuitetu od dvadesetih godina prošloga stoljeća do danas. U trosveščanoj, bogato ilustriranoj i vrhunski dizajniranoj monografiji, s više od 2.000 stranica i 2.700 fotografija knjiga donosi pregled hrvatske performerske i akcionističke scene.

MV Info, 10.10.14

   

   

Bijeli vlak na nebu moga grada

autor: Veronika Santo
Veronika  Santo : Bijeli vlak na nebu moga grada
 

Santo predstavlja rijedak primjer suvremenoga, visoko literarnoga pisanja koje se cijepi na ponajbolje stranice domaćih fantastičara i suvremenu postmodernu prozu borhesovskog predznaka. Pripovijetke koje nalazimo u zbirci Bijeli vlak na nebu moga grada nastavljaju trend hibridne fikcije, interpretacije stvarnosti iz neočekivanih perspektiva.

MV Info, 10.10.14

   

   

Tamno ogledalo

autor: Ivana Rogar
Ivana  Rogar: Tamno ogledalo
 

Svijet priča Ivane Rogar na prvi pogled djeluje poznato, da bi se malo-pomalo stvarnost u njima raspala. No tek potom čitatelja čeka pravo iznenađenje: autorica virtuozno vodi dvostruku igru u kojoj najvećom tajnom nisu zahvaćeni likovi nego upravo pripovjedači.

MV Info, 10.10.14

   

<< prethodnih 10  |  sljedećih 10 >>
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
22.10.
20.10.
16.10.
15.10.
14.10.
07.10.
06.10.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.