IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Najnovije > KNJIGE
   

Život Pavla Tijana

autor: Nedjeljka Luetić-Tijan
Nedjeljka Luetić-Tijan: Život Pavla Tijana
 

Pavao Tijan uvaženi je hrvatski leksikograf i publicist. Iako Hrvat, Pavao Tijan bio je tehnički urednik Enciklopedije španjolske kulture te bliski suradnik glavnog urednika biografske enciklopedije Forjadores del Mundo Contemporaneo, a na poziv Vrhovnog vijeća za znanstvena istraživanja u Madridu organizira studij slavistike. 

MV Info, 17.07.14

   

   

Polemički i drugi spisi

autor: Anton Gustav Matoš
Anton Gustav Matoš: Polemički i drugi spisi
 

Istinska vrijednost Matoševa polemiziranja dade se iščitati iz dugogodišnje opredijeljenosti i spremnosti na "rat perom". Sporeći se sa svima i o svemu, nametnuo se kao autoritativan mislilac, vrstan stilist i nenadmašan zabavljač. 

MV Info, 17.07.14

   

   

Novi filološki prinosi

autor: Stjepan Damjanović
Stjepan Damjanović: Novi filološki prinosi
 

Nastala na temelju tridesetpetogodišnjeg istraživačkog rada na proučavanju jezične povijesti, knjiga dvadesetak filoloških rasprava akademika Stjepana Damjanovića među ostalim donosi priloge o važnim ali manje poznatim temama predstandardizacijskih procesa u hrvatskome jeziku.

MV Info, 17.07.14

   

   

What Does Europe Want: The Union and Its Discontents

autor: Slavoj Žižek, Srećko Horvat
Slavoj Žižek, Srećko Horvat: What Does Europe Want: The Union and Its Discontents
 

Slavoj Žižek i Srećko Horvat udružuju snage da bi istražili goruće pitanje "Što Europa želi?", a sve to uz diskretnu pomoć "najopasnijeg političara Europe" Alexisa Tsiprasa. Osvrću se i zalažu za drugačiju "ideju Europe", po svemu sudeći europskiju od onoga što Europska unija nudi.

MV Info, 17.07.14

   

   

The Girl from Zagreb

autor: Branislav Glumac
Branislav Glumac: The Girl from Zagreb
 

Roman "Zagrepčanka" vrlo je brzo stekao status kultnog romana koji je obilježio jedno vrijeme, ali to je roman koji su čitale mnoge generacije. Glumac nije nimalo uljepšavao, već je brutalno razgolitio ljude i njihovo ponašanje, u situacijama koje su danas jednako žive kao i prije 40 godina. 

MV Info, 17.07.14

   

   

The Other Venice

autor: Predrag Matvejević
Predrag Matvejević: The Other Venice
 

Matvejević nam u ovoj sjajnoj knjizi otkriva onu "drugu" Veneciju, koju do sada nismo poznavali i navodi nas je da je gledamo drukčije. Otkriva nam, uz sve ostalo, poeziju poniznosti i bezimenosti.

MV Info, 17.07.14

   

   

Café Europa: Life after Communism

autor: Slavenka Drakulić
Slavenka Drakulić: Café Europa: Life after Communism
 

"Café Europa" pripada publicističkoj trilogiji koju čine knjige "Kako smo preživjeli komunizam i čak se smijali", "Balkan-express" i "Café Europa", a zaokupljene su iskustvom života u komunizmu, iskustvom života u ratu i života u postkomunističkim, tranzicijskim zemljama. 

MV Info, 17.07.14

   

   

Mozak u plamenu

autor: Susannah Cahalan
Susannah Cahalan: Mozak u plamenu
 

Jednog se dana 24-godišnja newyorška novinarka Susannah Cahalan probudila u bolničkom krevetu a da uopće nije znala kako je tamo dospjela, štoviše nije se uopće mogla sjetiti što se s njom zbivalo prethodnih mjesec dana. Tek je od liječnika saznala da su je u vrhunsku bolnicu "New York Medical Centre" doveli u mahnitom stanju, jer je oboljela od jedne izuzetno rijetke, zato uglavnom nepoznate bolesti...

MV Info, 17.07.14

   

   

Bijela ruža

autor: Julie Garwood
Julie Garwood: Bijela ruža
 

Douglas je muškarac koji se ne boji suočiti s izazovima. Ako nešto mora biti učinjeno, učinit će to, bez puno buke i priče. Iz tog razloga, učinit će sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao Isabel Grant, ženi snažne volje koja se stjecajem okolnosti našla u velikoj nevolji.

MV Info, 16.07.14

   

   

Kako osvojiti vojvodu

autor: Eloisa James
Eloisa James: Kako osvojiti vojvodu
 

Tarquin, moćni vojvoda od Sconcea, vrlo dobro zna da bi uljudna i vitka Georgiana Lytton bila savršena vojvotkinja. Ali zašto onda ne može prestati misliti na njezinu sestru blizanku: oblu, tvrdoglavu i posve nekonvencionalnu Oliviju? 

MV Info, 16.07.14

   

<< prethodnih 10  |  sljedećih 10 >>
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
23.07.
22.07.
21.07.
17.07.
16.07.
15.07.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.