IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Najnovije > KNJIGE
   

Subjekt kao gost : Mala hermeneutika dramskog lika

autor: Vjeran Zuppa
Vjeran Zuppa: Subjekt kao gost : Mala hermeneutika dramskog lika
 

Dva pojma zauzimaju središnje mjesto u ovoj knjizi Vjerana Zuppe - to su pojmovi subjekta i lika, koji tvore tematsku i problematsku okosnicu njegovih razmatranja ili, možda je bolje reći, njegovih diskurzivnih majstorija. Zuppa u svojoj ?hermeneutici dramskog lika', pojednostavljeno rečeno, nastoji protumačiti što subjekt znači liku a lik subjektu.

MV Info, 20.11.14

   

   

Oluja prije zatišja

autor: Neale Donald Walsch
Neale Donald Walsch: Oluja prije zatišja
 

Drevna proročanstva za ovo vremensko razdoblje spominju upravo one događaje kojima smo svjedoci: istodobne ekološke, političke i financijske katastrofe. Jesmo li svjedoci 'kraja povijesti' a da toga nismo ni svjesni? U svojoj novoj knjizi 'Oluja prije zatišja' Neale Donald Walsch pruža nam zaprepašćujući odgovor: da.

MV Info, 20.11.14

   

   

Debljina

autor: Jozo Jelčić
Jozo Jelčić: Debljina
 

U knjizi su rastumačeni uzroci i mehanizmi nastanka debljine, patofiziološki mehanizmi, komplikacije, prevencija i liječenje, te prepreke i opasnosti koje stoje na tom putu. Knjiga 'Debljina' na znanstven, a širem krugu čitatelja dostupan način, razlaže fenomen debljine i sveobuhvatnom argumentacijom uvodi čitatelja u srž problema.

MV Info, 19.11.14

   

   

Deseti krug

autor: Jodi Picoult
Jodi  Picoult : Deseti krug
 

Trixie Stone je četrnaest godina i po prvi je puta je zaljubljena. Ona je i zjenica očeva oka – odlična učenica, prekrasna i omiljena, djevojka kojoj je Daniel Stone oduvijek bio uzor i njezin osobni junak. Sve dok se sve što je Trixie vjerovala o svojoj obitelji ne razotkrije kao najobičnija obmana.

MV Info, 19.11.14

   

   

Hrvatski frazeološki rječnik

autor: Antica Menac, Željka Fink-Arsovski
Antica Menac, Željka Fink-Arsovski: Hrvatski frazeološki rječnik
 

Riječ je o vrhunskom frazeografskom djelu koje sadrži hrvatsku frazeološku građu i time ispunjava veliku prazninu u kroatističkoj leksikografskoj produkciji. Ovaj rječnik pripada fundamentalnoj kroatističkoj frazeografskoj literaturi i osnova je daljnjem proučavanju i potpunijoj obradi hrvatskoga frazeološkoga fonda. (Dubravka Sesar)

MV Info, 19.11.14

   

   

Izborna šutnja

autor: Drago Hedl
Drago Hedl: Izborna šutnja
 

'Izborna šutnja' Drage Hedla vješto je i intrigantno ispričana priča o svijetu političara i narkomana, pedofila i plaćenih ubojica, sumnjivih poduzetnika i njihovih mutnih poslova i bešćutnog društva koje ne pokazuje ni trunku empatije prema nemoćnima. To je priča o svijetu u kojem upravljaju najniže strasti, a upleteni su spremni posegnuti za mračnim metodama da bi ostali neotkriveni.

MV Info, 19.11.14

   

   

Skrivena mana

autor: Thomas Pynchon
Thomas Pynchon: Skrivena mana
 

'Skrivena mana' je roman o kraju jedne epohe, smješten u Kaliforniju na izmaku 60-ih, kad se nad zapadnom obalom dignula magla od dima trave, a smog ostao zauvijek. Kao priručnik za bolje razumijevanje filma Paula Thomasa Andersona (koji stiže u kina uskoro), i obratno.  

MV Info, 18.11.14

   

   

Policija

autor: Jo Nesb?
Jo Nesb?: Policija
 

Ulicama Osla vreba poremećeni ubojica, a žrtve su mu Harryjevi bivši kolege policajci, koje ubija na autentičnim lokacijama neriješenih zločina. Policija je bespomoćna. Prije nego što ih smakne, ubojica se brutalno iživljava nad žrtvama, ostavljajući ih da umiru u stravičnim mukama, a nisu pošteđene ni Harryju drage osobe.

MV Info, 18.11.14

   

   

Medijska konstrukcija društvene zbilje : Socijalno-ideološke implikacije produkcije medijskog spektakla

autor: Hajrudin Hromadžić
Hajrudin Hromadžić: Medijska konstrukcija društvene zbilje : Socijalno-ideološke implikacije produkcije medijskog spektakla
 

Znanstveni rad u kojem je obrađena relevantna i aktualna problematika odnosa medija i društva. Ovaj rukopis dobar je primjer sretnog spoja preglednog teorijskog rada i odlično izabranih primjera studija slučaja koji sjajno ilustriraju medijske konstrukcije u određenoj društvenoj sredini.

MV Info, 18.11.14

   

   

Victus : Barcelona 1714.

autor: Albert Sanchez Pinol
Albert Sanchez Pinol: Victus : Barcelona 1714.
 

Povijesni roman o ratu za španjolsko nasljeđe, jednom od prvih svjetskih ratnih sukoba, koji je završio 11. rujna 1714. apokaliptičnim jurišom na Barcelonu. Roman donosi mnoštvo povijesno provjerenih informacija u službi žustra, moćna i otvorena pripovijedanja.

MV Info, 18.11.14

   

<< prethodnih 10  |  sljedećih 10 >>
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
23.11.
21.11.
20.11.
17.11.
14.11.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.