Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 03.09.2017.

Festival svjetske književnosti 2017. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti održat se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu. Ove je godine u fokusu književnost njemačkoga govornog područja, pa najveći broj gostiju dolazi iz Austrije, Njemačke i Švicarske, međutim tu su još i književne face iz Gvatemale, Sjedinjenih Država, Italije, Finske, Španjolske, Portugala, Francuske, Srbije, Bosne, Mađarske, Slovenije i Makedonije.
Najava • 13.07.2017.

Predstavljanje knjige Nenada Popovića 'Dnevnik iz grada P.'

Predstavljanje knjige Nenada Popovića 'Dnevnik iz grada P.' održat će se u četvrtak 13. srpnja u Zavičajnoj knjižari Petit u Puli. O knjizi će govoriti Elmo Cvek, Leonid Slijepčević i autor.
Najava • 10.07.2017.

Ljeto u AMZ : Projekcije filmova i popularna predavanja o starom Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu otvara peto po redu Ljeto u AMZ-u koje će se od 10. do 13. srpnja odvijati u lapidariju Muzeja.
Vijest • 10.07.2017.

Natječaj za književnu nagradu Zvonko

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade/Klub prvih pisaca raspisuje natječaj za književnu nagradu Zvonko. Nagrada se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis za djecu i mlade (do 70 kartica). Rukopise je moguće slati do 29. kolovoza 2017.
Vijest • 10.07.2017.

Raspisan natječaj za nagradu Fric - novu nagradu za najbolju knjigu fikcijske proze u Hrvatskoj

Nova nagrada za najbolju knjigu fikcijske proze u Hrvatskoj - nagrada Fric nazvana je nadimkom najznačajnijeg pisca u Hrvata, Miroslava Krleže. Nagradu pokreće tjednik Express, a glavni pokrovitelj je Barcaffe.
Najava • 05.07.2017.

Završna produkcija i čitanje polaznika radionica CeKaPe-a

Na kraju uspješne desete školske godine, Centar za kreativno pisanje poziva vas u srijedu, 5. srpnja u caffe bar Botaničar u Zagrebu na završnu produkciju i čitanje proznih tekstova polaznika i polaznica CeKaPe-a.
Najava • 04.07.2017.

Promocija novog romana Ivice Prtenjače 'Tiho rušenje'

Predstavljanje novog romana Ivice Prtenjače 'Tiho rušenje' održat će se u utorak 4. srpnja u Klubu Botaničar. O knjizi će govoriti Ivica Prtenjača, Jagna Pogačnik i Drago Glamuzina.