Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 12.12.2017.

Marijo Glavaš predstavlja zbirku 'Permutacije' u Zadru

U književnom klubu Knjigozemska u Zadru gostuje mladi, a već kultni pjesnik, kritičar i književni promotor Marijo Glavaš. Glavaš će u Knjigozemskoj promovirati svoju najnoviju knjigu pjesama 'Permutacije', te pričati o iskustvima pjesnika, informatičara, organizatora Pričigina.
Najava • 12.12.2017.

Promocija knjige Waltera Benjamina 'Berlinsko djetinjstvo devetstote & Jednosmjerna ulica'

Promocija knjige Waltera Benjamina 'Berlinsko djetinjstvo devetstote & Jednosmjerna ulica' koju je za Izdanja Antibarbarus prevela i priredila Snješka Knežević održat će se u utorak 12. prosinca Židovskoj općini Zagreb. O knjizi će govoriti Marcel Bačić, Nadežda Čačinović, Snješka Knežević i Simona Goldstein.
Najava • 14.12.2017.

Splitska Bookvica : Tanja Mravak

U književnom programu Bookvica održat će se predstavljanje nove zbirke priča 'Naša žena' Tanje Mravak. O mentalitetu i patrijarhatu, o ulogama i sudbinama, o feminizmu i emancipaciji... uz autoricu će govoriti Olja Savičević Ivančević i voditeljica Bookvice Patricija Horvat.
Najava • 14.12.2017.

Predstavljanje knjige 'Spori odron' Mihaele Gašpar

Predstavljanje novog romana Mihaela Gašpar 'Spori odron' održat će se u četvrtak 14. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Jasna Kovačević, Krešimir Bagić i Josip Pandurić, a dijelove romana pročitat će Vesna Tominac Matačić.
Najava • 07.12.2017.

Hrvatski autori u prosincu u Hoću knjigu Megastoreu

U božićnom ruhu Megastore će ugostiti Mani Gotovac, Milanu Vuković Runjić, Dragu Glamuzinu, Radu Šerbedžiju, Kristiana Novaka, Miljenka Jergovića i Igora Mandića koji će govoriti o svojim knjigama i družiti se s čitateljima.
Najava • 12.12.2017.

Predstavljanje knjige Rade Šerbedžije 'Poslije kiše'

Predstavljanje knjige Rade Šerbedžije 'Poslije kiše' održat će se u utorak, 12. prosinca u Dvorani Müller Kina Europa u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Miljenko Jergović i Rade Šerbedžija.
Najava • 10.12.2017.

Slavljeničko predstavljanje novog romana Kazua Ishigura u Zagrebu u večeri dodjele Nobelove nagrade za književnost

Predstavljanje romana 'Pokopani div' Nobelom ovjenčanog Kazua Ishigura, održat će se u isto vrijeme kada će mu u Stockholmu biti dodijeljena nagrada, u nedjelju 10. prosinca u prostoru Crafter's Lava na zagrebačkom Gornjem gradu. Književna će večer biti popraćena glazbom prošlogodišnjeg laureata Boba Dylana.