Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 26.09.2017.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Bojan Krivokapić

Novi ciklus 'Cruisinga' u zagrebačkom kulturnom klubu MaMa počinje 26. rujna i to s gostovanjem Bojana Krivokapića. Voditelj tribine, Srđan Sandić će s autorom razgovarati o njegovom novom romanu 'Proleće se na put sprema' ali i drugim angažmanima ovog kulturtregera iz Novog Sada.
Najava • 28.09.2017.

Novozagrebačka tribina : Ivica Prtenjača

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera, u četvrtak 28. rujna gostuje Ivica Prtenjača. Povod je gostovanju predstavljanje njegovog romana 'Tiho rušenje'. Moderatorica tribine Maja Hrgović, predstavit će autora i kao pjesnika, kolumnista, radijskog voditelja...
Najava • 29.09.2017.

Predstavljanje slikovnice 'Lav i ptica' Marianne Dubuc

Predstavljanje slikovnice 'Lav i ptica' Marianne Dubuc održat će se u petak 29. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O mjestu ovog djela u književnosti za djecu i njegovoj umjetničkoj vrijednosti te o važnosti kvalitetnih slikovnica za djecu i roditelje govorit će Anda Bukvić Pažin, Marija Ott Franolić i Irena Orlović.
Najava • 25.09.2017.

Tribina Paralelni svjetovi : Je li kultura temelj čovjekova postojanja?

Tribina 'Paralelni svjetovi' pod nazivom 'Kultura, politika i (suvremeno) društvo' održat će se povodom hrvatskoga izdanja knjige Terryja Eagletona 'Kultura' a gosti tribine, Nadežda Čačinovič i Žarko Puhovski, razgovarat će o tome je li kultura – kao što smatraju neki teoretičari – temelj čovjekova postojanja.
Najava • 30.09.2017.

Dodjela nagrade 'Piširiši' za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca, dodijelit će u subotu 30. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, nagrade pobjednicama natječaja 'Piširiši': Ozani Ramljak (za tekst) i Ivani Crnošiji Galović (za ilustracije) pobjedničke slikovnice 'Što će biti kad odraste'.
Najava • 21.09.2017.

3. KVARTal : Šamija, Bajuk, Čegec

3. KVARTal, kvartovski pjesnički susret na kojem će gostovati pjesnici Ivan Šamija, Branko Čegec i Lidija Bajuk, održat će se u četvrtak 21. rujna u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora. Uz čitanje poezije, pjesnici će razgovarati o utjecajima na pjesničko stvaranje i pozicioniranje pjesnika na književnoj sceni.
Najava • 19.09.2017.

Poezija u dvorištu : Goran Čolakhodžić

Gost 'Poezije u dvorištu' koja će se održati u utorak 19. rujna u Caféu u dvorištu – pjesnik je Goran Čolakhodžić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.