Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 20.02.2018.

Dani otvorenih vrata NSK 2018.

U povodu Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 20. i 21. veljače održat će se tradicionalni Dani otvorenih vrata NSK kada je posjetiteljima omogućen posjet Knjižnici te upoznavanje s radom i ulogom Knjižnice u kulturnome i znanstvenome životu Hrvatske. Održat će se i koncert na kojem će nastupiti glazbenice Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić.
Najava • 20.02.2018.

Predstavljanje dnevnika Divne Zečević 'Život kao voda hlapi'

Predstavljanje dnevnika Divne Zečević "Život kao voda hlapi" održat će se u utorak, 20. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O tome zašto nam je ovaj dnevnik relevantan i danas i što se iz njega sve može iščitati govorit će Matija Janeš, Renata Jambrešić Kirin, Anda Bukvić Pažin, Maša Grdešić te urednica Marija Ott Franolić.
Najava • 19.02.2018.

Književni prevoditelj u vašem kvartu : Lea Kovács

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca pokreće novi program 'Književni prevoditelj u vašem kvartu. Na prvom ovogodišnjem susretu Lea Kovács predstavit će svoj prijevod romana 'Sotonski tango' Lászla Krasznahorkaia i ispričati nam što ju je privuklo književnom prevođenju.
Najava • 21.02.2018.

Razgovor 'Tuđe i naše', povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor ''Tuđe i naše - O prevođenju i popularizaciji književnosti', koji će se održati u srijedu 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Obilježavanje Dana povod je i za javno predstavljanje rada na lingvističkim pravima.
Najava • 19.02.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Marka Pavlovskog 'Izlet u Dachau'

Predstavljanje zbirke pjesama Marka Pavlovskog 'Izlet u Dachau' održat će se u ponedjeljak, 19. veljače u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Darija Žilić i Seid Serdarević.
Najava • 15.02.2018.

Predstavljanje knjige Nenada Lakušića 'Kad srce zaboli'

Predstavljanje knjige Nenada Lakušića 'Kad srce zaboli : Priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)' održat će se u četvrtak 15. veljače u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice. Knjigu će predstaviti Anton Šmalcelj, Darko Gabrić, Nenad Lakušić, Gordana Kamenečki Puclin, Anđa Raič i Borka Pezo Nikolić.
Najava • 14.02.2018.

Izložba povodom 60 rođendana stripovskog junaka Gastona

Zagrebačka naklada poziva na otvorenje izložbe o popularnom stripovskom junaku Gastonu koji preko šezdeset godina uveseljava brojne generacije ljubitelja devete umjetnosti, uz predstavljanje najnovijih strip albuma objavljenih u Hrvatskoj i najavu filma 'Gaston Lagaffe'.