Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europea u dvorištu ×

Najava • 14.12.2016.

U Zagrebu gostuje albanski pisac Ben Blushi

U Zagrebu gostuje jedan od najznačajnijih albanskih pisaca današnjice – Ben Blushi, koji će predstaviti svoj nagrađivani roman 'Otelo – Arap iz Vlore', prvi cjeloviti prijevod književnog djela s albanskog jezika u posljednjih 20 godina. S autorom će razgovarati Augustin Palokaj, Leonard Hamitaj i Ivana Bodrožić.
Najava • 07.12.2016.

Europea u Dvorištu predstavlja anglo-australsku autoricu Evie Wyld

U Zagrebu gostuje višestruko nagrađivana australsko-britanska autorica Evie Wyld koja će predstaviti svoj hvaljeni roman 'Sve ptice pjevaju'. Povod je to za razgovor o prirodi patnje i neuništivosti ljudskog duha, o čemu će s autoricom razgovarati Ivana Bodrožić i Diana Matulić dok će razgovor prevoditi Igor Opić.
Najava • 16.11.2016.

Makedonska spisateljica Lidija Dimkovska gostuje u Zagrebu

U Zagrebu gostuje makedonska spisateljica Lidija Dimkovska koja će predstaviti svoj drugi roman 'Rezervni život' u izdanju Naklade Ljevak, za koji je nagrađena prestižnom nagradom Europske unije za književnost 2013. godine. Autoricu će predstaviti Ivana Bodrožić te prevoditelj i sveučilišni profesor Borislav Pavlovski.
Najava • 26.10.2016.

Islandski pisac Ófeigur Sigurðsson gostuje u Zagrebu

Islandski pisac Ófeigur Sigurðsson gost je drugog jesenskog predstavljanja Europee u Dvorištu 2016. Povod gostovanja i razgovora s autorom njegova je knjiga Pripovijest o Jónu o kojoj će, kao i o islandskoj književnosti današnjice, s autorom razgovarati urednik knjige Kristijan Vujičić i prevoditelj Igor Opić, dok će razgovor moderirati Ivana Bodrožić.
Najava • 26.09.2016.

Turska književnica Çiler İlhan otvara književni festival Europea u dvorištu

Književni festival Europea u dvorištu ove će jeseni u Zagrebu ugostiti pet europskih autorica i autora: Çiler İlhan (Turska), Ófeigur Sigurðsson (Island), Lidija Dimkovska (Makedonija), Evie Wyld (Velika Britanija/Australija) i Ben Blushi (Albanija). Turska spisateljica Çiler İlhan na programu je sljedećeg ponedjeljka, 26. rujna u cafeu U dvorištu.
Vijest • 14.09.2015.

Treća Europea u Dvorištu dovodi četvero europskih autora

Od rujna do listopada 2015. u Zagrebu će gostovati četiri značajna i nagrađivana europska autora: Nataša Kramberger (Slovenija), Afonso Cruz (Portugal), Tomáš Zmeškal (Češka) i Cristian Crusat (Španjolska).
Najava • 10.12.2014.

Europea u Dvorištu : Colm Tóibín

Zadnji gost ovogodišnje Europee u Dvorištu jedan je od najpopularnijih suvremenih irskih pisaca Colm Tóibín. U sklopu gostovanja, u srijedu 10. prosinca, održat će se tribina pod nazivom 'Je li povratak moguć?' na kojoj će biti govora o njegovim knjigama 'Brooklyn' i 'Evanđelje po Mariji'. S autorom i gostima tribine, Stipom Grgasom i Paulom O'Gradyjem, moderatorica Ivana Simić Bodrožić razgovarat će o...
Najava • 05.11.2014.

Europea u Dvorištu : Coen Simon

U sklopu ovogodišnjeg festivala Europea u Dvorištu održat će se tribina Čežnja kao smisao života na kojoj će gostovati nizozemski filozof Coen Simon, autor knjige 'Čekajući sreću : Filozofija čežnje'. Zašto smisao životu ne daje njezino ispunjenje, nego čežnja sama, saznajte u srijedu 5. studenoga, u zagrebačkom cafeu U Dvorištu.