Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! ×

Najava • 16.11.2016.

Festival PAZI, KNJIGA! završava u Berlinu

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! koji je započeo krajem listopada u Zagrebu završit će na Humboldt univerzitetu u Berlinu na kojem će hrvatska književnica Ana Đokić i njemačka prevoditeljica Anke Ludewig održati niz književnih i prevoditeljskih radionica.
Vijest • 05.11.2016.

Pazi, knjiga! : Ana Đokić i Ema Pongrašić gostuju u Beču

Festival Pazi, knjiga! gostuje u Beču, u suradnji Buchereien Wien i Lesonfantenfesta iz Beča, književnice Ana Đokić i Ema Pongrašić nastupit će pred austrijskom publikom. Svoj će rad predstaviti mješovitoj skupini djece, na hrvatskom i njemačkom jeziku.
Najava • 24.10.2016.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2016.

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji festival, uz već tradicionalne književne programe, bavit će se pitanjem multikulturalnosti. Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta te okrugli stol o ulozi priče u današnjem vremenu migracija.
Vijest • 14.12.2015.

Međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me u Berlinu

Nakon Zagreba, Sarajeva i Istanbula, međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me, pod nazivom Liebt mich /Liebt mich nicht bit će svečano otvorena u Berlinu. Kako se projektu u svakoj zemlji priključuju i domaći autori, tako da će u Berlinu svoje radove izlagati hrvatski, bosanskohercegovački, turski i njemački autori.
Razgovor • 25.11.2015.

Farideh Khalatbaree : Iranske slikovnice su među najboljima na svijetu

Djeca su naša budućnost. Sutrašnjica naše zemlje je u njihovim rukama. Ako želimo bolji život u budućnosti, treba nam i bolja generacija. Naša djeca čitaju knjige tako da one mogu biti vrijedne i korisne. U ranim godinama kada čitaju knjige razumiju njihove prve slojeve i uživaju. Kad odrastu, vide i ostale slojeve i primijete skrivene poruke.
Najava • 06.11.2015.

Usmena književna predaja afričkog kontinenta na festivalu PAZI, KNJIGA!

U okviru programa Afrička bajka održat će se Pričanja afričkih mitova i legendi uz ritam afričkih bubnjeva i afrički ples. Vezani uz kulturu i umjetnost Afrike, program izvode Ismaila Commi Balde & Mamadou Abdoulaye Seydi.
Najava • 03.11.2015.

PAZI, KNJIGA! izlaže slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske i Hrvatske

Jedan od programa ovogodišnjeg Festivala PAZI, KNJIGA! ima za cilj predstaviti radove umjetnika (pisaca i ilustratora) iz različitih zemalja. U programu pod nazivom 'Slikovnica – prozor u svijet' bit će izložene slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske, i Hrvatske. Uz same izložbe, organizirane su i radionice za djecu.