Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.09.2017.

Književni maraton u Splitu

Povodom desete obljetnice djelovanja na kulturnoj sceni Udruga Kurs organizira književni maraton na kojem će sudjelovati Olja Savičević Ivančević, Jurica Pavičić, Renato Baretić, Edi Matić, Julia Franck, Lindita Arapi, Thomas Brussig, Ivana Sajko, Mirko Božić, Anna Best...
Najava • 19.09.2017.

Što je pisac htio reći : Dino Bauk

Na književnoj tribini 'Što je pisac htio reći' u utorak 19. rujna gostuje odvjetnik, pisac i kolumnist Dino Bauk, nova je nada slovenske književnosti, čiji je prvijenac 'Kraj. Iznova' svojevrsno ljubavno pismo osamdesetima, ali s racionalnim odmakom. S autorom će razgovarati Andrija Škare.
Najava • 19.09.2017.

Poezija u dvorištu : Goran Čolakhodžić

Gost 'Poezije u dvorištu' koja će se održati u utorak 19. rujna u Caféu u dvorištu – pjesnik je Goran Čolakhodžić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 18.09.2017.

Tragom prijevoda : Ksenija Banović i Anda Bukvić Pažin

Četvrta ovogodišnja tribina iz ciklusa 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak 18. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a bit će predstavljeni naslovi 'Propast' Vladimira Zareva, u prijevodu Ksenije Banović i 'Uoči slavlja' Saše Stanišića i prijevodu Ande Bukvić Pažin. Tribinu moderira Ana Badurina.
Najava • 16.09.2017.

Filozofski Café svake subote u KIC-u

Filozofski Café održat će se u subotu, 16. rujna u zagrebačkom KIC-u, u prostorima Antikvarijata Jesenski i Turk. Moderatorica je Marina Katinić, doktorandica iz područja bioetike na FFZG-u (filozofija i kroatistika). Nakon rasprave, slijedi druženja i diskusije u cafeu KIC.
Najava • 09.09.2017.

Sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan u Zagrebu

Nagrađivana sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan predstavi će u Zagrebu višejezična izdanja svoje knjige-slikovnice Harun i Jasmin / Harun in jasmin / Harun und Jasmin. U organizaciji nakladnika Izvori, domaćoj će se publici predstaviti u subotu, 9. rujna u klubu Booksa. S Nadine Kaadin na predstavljanju će razgovarati Željka Mandić.
Najava • 09.09.2017.

Subota na Festivalu svjetske književnosti 2017.

U programu Festivala svjetske književnosti 2017. u subotu, 9. rujna na rasporedu su: 'Dvostruki portret' Maje Gal Štromar i Ivane Rogar, te Vladimira Tabaševića & Kristiana Novaka, tribina 'Razotkrivanje' s Igorom Štiksom i svečano zatvaranje FSK-a uz rođendansku proslavu 15 godina Frakture i 5 godina Festivala svjetske književnosti. U Splitu će gostovati Marina Vujčić.