Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.02.2017.

G • točka : Pisačić, Savičević Ivančević, Šovagović

Na četvrtoj G • točki gostuju spisateljica Olja Savičević Ivančević, glumac Filip Šovagović i ilustrator Matija Pisačić. Uz čitanje i razgovore o knjigama, muzici, teatru, stripu, na programu je i kratki animirani film 'Čoban'. Program vode Vedrana Bibić, Ivan Jozić i Vladimir Šagadin.
Najava • 17.02.2017.

Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj

Razgovor o knjizi 'Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj' s autorom Lukom Pejićem održat će se 17. veljače u knjižnici/infoshopu Pippilotta u Zagrebu. Knjiga je rezultat je višegodišnjeg istraživačkog rada posvećenog analizi radničkog pokreta kasnog 19. i ranog 20. stoljeća.
Najava • 17.02.2017.

Razgovor s ukrajinskim piscem Andrejem Kurkovom

U Zagrebu gostuje ukrajinski piscac Andrej Kurkov koji će predstaviti svoj roman 'Vrtlar iz Očakova', u izdanju Edicija Božičević. Razgovor s autorom održat će se u petak 17. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora sudjeluju Juri Lisenko i urednik knjige Matija Janeš.
Najava • 17.02.2017.

Predstavljanje knjige Damira Zlatara Freya 'Stanzia Grande' u Osijeku

Predstavljanje knjige Damira Zlatara Freya 'Stanzia Grande' održat će se u petak 17. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Uz autora o knjizi će govoriti Maja Gregl i Seid Serdarević. Ulomke iz knjige čitaju glumci ansambla Drame HNK Osijek.
Najava • 16.02.2017.

Književna Bookvica predstavlja Branka Čegeca

U razgovoru s autorom voditeljica Bookvice Patricija Vodopija i splitska pjesnikinja Katja Grcić pokušat će dati presjek više od tri desetljeća Čegecova poetskog izričaja predstavljajući publici knjigu 'Unatrag: izbor iz poezije (2012-1980)'.
Najava • 14.02.2017.

Poezija u dvorištu : Ivana Bodrožić

Gošća tribine 'Poezija u dvorištu' koja će se održati u utorak 14. veljače u zagrebačkom Caféu u dvorištu, bit će pjesnikinja Ivana Bodrožić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 14.02.2017.

Predstavljanje zbirke ljubavne poezije 'Glagoljicom ispisana ljubav'

U velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak, 14. veljače bit će predstavljena zbirka ljubavne poezije 'Glagoljicom ispisana ljubav'. Cjelokupan prihod od prodaje knjiga namijenjen je nabavi aparata za zračenje za potrebe Odjela onkologije Opće bolnice Zadar.