Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.12.2016.

Poezija u dvorištu: Ivan Šamija

Gost ciklusa tribina Poezija u dvorištu, u utorak 20. prosinca u Caféu u dvorištu, bit će pjesnik Ivan Šamija. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 20.12.2016.

Riječko predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija'

Predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija' održat će se u utorak 20. prosinca u Antikvarijat Ex libris u Rijeci. Roman će predstaviti Zoran Žmirić, Marina Vujčić, Davor Mandić... uz podršku akustičnog dua MišAndroid.
Najava • 20.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA'

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA' koju su uredili Dragan Primorac i Moses Schanfield, održat će se u utorak 20. prosinca u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. Knjiga objedinjuje radove mnogobrojnih vrhunskih znanstvenika iz cijeloga svijeta donoseći najnovije spoznaje iz rastućeg područja forenzičnog testiranja DNA.
Najava • 19.12.2016.

Pjesnički dvoboj : Mario Kovač i Dean Inđić

Drugi ovosezonski Pjesnički dvoboj održat će se u ponedjeljak 19. prosinca u caffe baru Botaničar, s prvacima slam poezije, Marijom Kovačem i Pokojnim. Očekujte brutalnu večer, onakvu kakvu samo slameri prirediti mogu. Pjesnički dvoboj moderira Josipa Marenić.
Najava • 16.12.2016.

Imamo li žicu za domaću Žicu? (domaće i strane kvalitetne TV serije)

Što je to uopće kvalitetna TV serija, ima li je u Hrvatskoj te koji su uvjeti njene proizvodnje - što je kamen spoticanja tamo gdje postoji volja i znanje? O tim i drugim pitanjima, razgovaraju producenti hrvatskih dramskih uspješnica, Dario Vince i Miodrag Sila. Tribinu vodi Sanja Kovačević.
Najava • 15.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Neurokemija ponašanja s osnovama psihofarmakologije' Dalibora Karlovića

Predstavljanje udžbenika 'Neurokemija ponašanja s osnovama psihofarmakologije' autora Dalibora Karlovića održat će se u četvrtak 15. prosinca u Multimedijalnom centru KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Knjigu će predstaviti: Mario Zovak, Željko Tanjić, Arijana Lovrenčić Huzjan, Ana Matošić, Nada Vrkić, Dalibor Karlović i Anđa Raič.
Najava • 15.12.2016.

Katalonski pjesnici u Zadru i Zagrebu

Begonya Pozo, sveučilišna profesorica i pjesnikinja te pjesnik, slikar, dramaturg i prevoditelj Narcís Comadira gostuju u Zadru i Zagrebu... razgovarat će se o suvremenoj španjolskoj poeziji i književnosti, prevođenju, kulturama (susreta), Barceloni i Valenciji te čitati pjesme i prijevode na hrvatski jezik.