Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.03.2017.

Razgovori preko plota - književna kritika u regiji

U utorak, 21. ožujka u zagrebačkom klubu Booksa će se održati razgovor posvećen tematici književne kritike u Hrvatskoj i regiji. O (be)smislu književne kritike, o profesiji književnog kritičara, stanju kritike u medijima i drugim temama razgovarat će Saša Ćirić, Vladimir Arsenić Dinko Kreho i Boris Postnikov.
Najava • 18.03.2017.

54. Goranovo proljeće u Zagrebu i Splitu

Najvažnija i najdugovječnija pjesnička manifestacija 'Goranovo proljeće', 54. po redu održat će se ove godine od 18. do 21. ožujka u Zagrebu i Splitu, a ugostit će petnaestak stranih gostiju, te tridesetak domaćih pjesnika. Manifestacija se otvara u subotu 18. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa.
Najava • 17.03.2017.

G • točka : Kristian Novak i Stipan Tadić

Na petoj G • točki gostuju Kristian Novak, autor hvaljenog romana 'Ciganin, ali najljepši' i hiperrealistični slikar, ilustrator i strip-crtač Stipan Tadić. S gostima razgovaraju Ivan Jozić i Vladimir Šagadin. Muzički premijerno žare i pale osebujni Zagreb Balkan Jazz Band.
Najava • 17.03.2017.

Književni petak : Forsiranje glazbene monotonije

Na Književnom petku će se razgovarati o odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene, a sudjeluju pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar. Urednik i voditelj tribine je Dubravko Jagatić.
Najava • 17.03.2017.

Tribina 'Črna mati zemla' u ZKM-u

Na tribini će Kristian Novak zajedno s redateljicom predstave Dorom Ruždjak Podolski i autorom dramatizacije Tomislavom Zajecom govoriti o značenjima teksta, izazovima dramatizacije romana i režijskim opredjeljenjima koja proizvode autonomnu priču.
Najava • 14.03.2017.

Predstavljanje romana 'Svitanja u Jeninu' Susan Abulhawe

Predstavljanje romana 'Svitanja u Jeninu' palestinske književnice Susan Abulhawe, održat će se 14. ožujka u zagrebačkom Vinyl baru. Knjigu će predstavititi Alis Marić, pokretačica biblioteke Čitaj knjigu, Ivana Glavaš Bakija, urednica Iris Illyrice i Hassan Haidar Diab, novinar.
Najava • 13.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Kreativni um' Dunje Degmečić u Osijeku

Predstavljanje knjige 'Kreativni um' autorice Dunje Degmečić održat će se u ponedjeljak 13. ožujka u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku. Na predstavljanju će govoriti, recenzenti: Aleksandar Včev, Helena Sablić-Tomić, Jasna Horvat, Dunja Degmečić i Anđa Raič.