Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.11.2017.

Razgovor i predstavljanje knjige Barbare Matejčić 'Kako ste?'

U zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke održat će se razgovor i predstavljanje knjige Barbare Matejčić 'Kako ste?'. Razgovor se održava na 60. obljetnicu smrti Marije Jurić Zagorke, a o knjizi će razgovarati Barbara Matejčić i Jelena Jindra.
Najava • 30.11.2017.

Zagrebačke posvete 'Predrag Matvejević – Umijeće osporavanja'

Zagrebačke posvete posvećene Predragu Matvejeviću održat će se u četvrtak, 30. studenoga u Medijateci Francuskog instituta. Teatar poezije priredio je događanje u kojem sudjeluju Vesna Tominac Matačić, Sibila Petlevski, Bogdan Žižić, Nikša Marinović, Nenad Ivić i Goran Matović.
Najava • 29.11.2017.

Predstavljanje knjige Branislava Glumca 'Moj budući otac osjeća da ga gledam'

Predstavljanje zbirke priča Branislava Glumca 'Moj budući otac osjeća da ga gledam' održat ću se u srijedu, 29. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će, uz autora, govoriti Velimir Visković, Nikola Petković, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Najava • 29.11.2017.

Predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera'

Predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera' održat će se u srijedu 29. studenoga u Matici hrvatskoj u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Stipe Botica, Stjepan Damjanović, Natko Katičić,Vitomir Belaj, Mislav Ježić, Damir Zorić i Krešimir Krnic.
Najava • 28.11.2017.

Švedska dječja književnica Jujja Wieslander gostuje u Zagrebu

Jujja Wieslander, cijenjena švedska autorica svjetski poznatog serijala slikovnica o Mami Mu, gostuje u Knjižari Ljevak u Zagrebu gdje će predstaviti svoju novu seriju umjetničkih slikovnica o Vina Vini, neobičnom stanovniku šume, zaigranom i znatiželjnom.
Najava • 24.11.2017.

Predstavljanje knjige Božice Dragaš 'Taurus'

Predstavljanje knjige Božice Dragaš 'Taurus' održat će se u petak 24. studenoga u Vinyl baru u Zagrebu. Roman o ženi koja odbija 'leći i umrijeti', uz autoricu će predstaviti Jagna Pogačnik i Tanja Tolić. Ulomke iz romana čitat će Ana-Marija Šoštarić.
Najava • 23.11.2017.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića 2017.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića za 2017. i program Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska održat će se u četvrtak, 23. studenoga u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu. Nagrade će biti uručene dobitnicima: Dunji Detoni Dujmić i Miroslavu Mićanoviću.