Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Faros : Grčki, grčko-ilirski i rimski novac'

Predstavljanje knjige 'Faros : Grčki, grčko-ilirski i rimski novac' autorica Jasne Jeličić Radonić, Hermine Göricke-Lukić i Ivana Mirnika održat će se u četvrtak 1. veljače u dvorani Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu.
Najava • 01.02.2018.

Svečana dodjela Nagrade Anđelko Novaković za 2017. godinu

Svečanost dodjele Nagrade Anđelko Novaković za 2017. godinu pjesniku Željku Božiću za zbirku pjesama 'Mir utrobe i neki promišljaji', održat će se u četvrtak 1. veljače u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Najava • 30.01.2018.

Poezija u dvorištu : Branislav Oblučar, Na tragu kornjače

Gost sljedeće Poezije u dvorištu je Branislav Oblučar, a tema je 'Na tragu kornjače. Pjesma u prozi i tvarna imaginacija u poeziji Danijela Dragojevića'. Poeziju Danijela Dragojevića čitat će Sara Stanić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 30.01.2018.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Bojan Radašinović

Na 'Cruisingu sa Srđanom Sandićem' gostuje pjesnik i odgajatelj Bojan Radašinović, koji će u zagrebačkom klubu MaMa predstaviti svoju 'Knjigu za djecu'. Uz Bojana, o knjizi će govoriti i dizajner, Siniša Berstovšek.
Najava • 29.01.2018.

Promocija knjige drama 'Kad je stao svijet' Dore Delbianco

Promocija knjige drama 'Kad je stao svijet' dramske spisateljice i dramaturginje Dore Delbianco održat će se u foajeu Satiričkog kazališta Kerempuh. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Jelena Lužina i Mate Matišić. Dijaloge drama oživotvorit će glumci Satiričkog kazališta Kerempuh.
Najava • 24.01.2018.

Predstavljanje monografije Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku

Predstavljanje monografije 'Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku' (ur. Katarina Horvat Levaj) održat će se u srijedu 24. siječnja u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. O knjizi će govoriti Igor Fisković, Sanja Cvetnić, Milan Pelc, Ivan Viđen i Katarina Horvat-Levaj.
Najava • 23.01.2018.

Predstavljanje knjige Drage Pilsela 'U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo'

Predstavljanje nove knjige Drage Pilsela 'U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo' održat će se u utorak 23. siječnja u Novinarskom domu u Zagrebu. O knjzi će govoriti Drago Pilsel, Rada Borić, Ines Sabalić, Borivoj Radaković, Branimir Pofuk, Neven Barković i Drago Glamuzina.