Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 19.09.2017.

Poezija u dvorištu : Goran Čolakhodžić

Gost 'Poezije u dvorištu' koja će se održati u utorak 19. rujna u Caféu u dvorištu – pjesnik je Goran Čolakhodžić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 18.09.2017.

Tragom prijevoda : Ksenija Banović i Anda Bukvić Pažin

Četvrta ovogodišnja tribina iz ciklusa 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak 18. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a bit će predstavljeni naslovi 'Propast' Vladimira Zareva, u prijevodu Ksenije Banović i 'Uoči slavlja' Saše Stanišića i prijevodu Ande Bukvić Pažin. Tribinu moderira Ana Badurina.
Najava • 16.09.2017.

Filozofski Café svake subote u KIC-u

Filozofski Café održat će se u subotu, 16. rujna u zagrebačkom KIC-u, u prostorima Antikvarijata Jesenski i Turk. Moderatorica je Marina Katinić, doktorandica iz područja bioetike na FFZG-u (filozofija i kroatistika). Nakon rasprave, slijedi druženja i diskusije u cafeu KIC.
Najava • 15.09.2017.

Desničini susreti 2017. - Smrt u opusu Vladana Desnice i europskoj kulturi

Međunarodni znanstveni skup Desničini susreti 2017. s temom 'Smrt u opusu Vladana Desnice i europskoj kulturi – poetički, povijesni i filozofski aspekti, povodom 50. obljetnice smrti Vladana Desnice' održat će se od 15. do 17. rujna u Zagrebu.
Najava • 14.09.2017.

Predstavljanje knjige 'Napadaji panike ili neka teška bolest?' Andreje Kostelić-Martić

Predstavljanje knjige autorice Andreje Kostelić-Martić 'Napadaji panike ili neka teška bolest? : Kako prepoznati napadaj panike i kako si pomoći u okviru kognitivno-bihevioralne terapije' održat će se u četvrtak 14. rujna u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu.
Najava • 09.09.2017.

Subota na Festivalu svjetske književnosti 2017.

U programu Festivala svjetske književnosti 2017. u subotu, 9. rujna na rasporedu su: 'Dvostruki portret' Maje Gal Štromar i Ivane Rogar, te Vladimira Tabaševića & Kristiana Novaka, tribina 'Razotkrivanje' s Igorom Štiksom i svečano zatvaranje FSK-a uz rođendansku proslavu 15 godina Frakture i 5 godina Festivala svjetske književnosti. U Splitu će gostovati Marina Vujčić.
Najava • 08.09.2017.

Petak na Festivalu svjetske književnosti 2017.

Na Festivalu svjetske književnosti u petak, 8. rujna gostuju Marina Vujčić, Ulli Lust, Ivana Pipal, Marjana Gaponenko, Mihaela Gašpar, Eduardo Halfon, Damir Karakaša, Ognjen Spahić i Ivica Prtenjača. U programu 'Čitanje na otvorenom' nastupaju Clara Usón, Miroslav Mićanović i László Végel...