Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.11.2012.

Predstavljanje 'Knjige ljubavi' Mevlana Dželaluddina Rumija

Doznajte više o Rumiju, perzijskom mistiku i pjesniku koji je živio u 13. stoljeću, na predstavljanju knjige njegovih stihova "Knjiga ljubavi - stihovi zanosa i čežnje" u prepjevu Colemana Barksa, u srijedu, 21. studenog 2012. s početkom u 19 sati, lokacija: Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1/I, Zagreb.
Najava • 04.09.2010.

Peti hrvatski slavistički kongres u Rijeci

Peti hrvatski slavistički kongres održat će se od 7. do 10. rujna u Rijeci. U radu Kongresa sudjelovat će 220 kroatista i slavista iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Poljske, Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Madžarske, Norveške, Njemačke i Australije. Izlagači su prijavili 180 referata iz područja filologije i znanosti o književnosti.
Najava • 16.11.2013.

Prisjećanje na Mirka Kovača

U ponedjeljak 18. studenoga u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu održat će se komemoracija u povodu smrti jednoga od najvažnijih književnika južnoslavenskih prostora Mirka Kovača. O Mirku Kovaču govorit će Predrag Matvejević, Nadežda Čačinovič, Velimir Visković, Nikola Petković i Seid Serdarević.
Najava • 23.11.2007.

Promociju kataloga "Prodori avangarde..."

U ponedjeljak, 26. 11., Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu organizira promociju kataloga "Prodori avangarde u hrvatskoj umjetnosti prve polovice 20. stoljeća". Katalog je grafički oblikovao Igor Kuduz, a.bogato je ilustriran reprodukcijama svih djela te knjiga i časopisa izlaganih na izložbi.
Najava • 19.02.2010.

Jutro poezije : Natječaj za najbolju neobjavljenu zbirku poezije u 2010. godini

Jutro Poezije raspisuje natječaj za pjesničke nagrade "Ružica Orešković", koja se dodjeljuje za prvu knjigu pjesama i "Josip Sever", za pjesničku knjigu godine. Na natječajima mogu sudjelovati samo članovi Jutra poezije ili koji će to postati zaključno s 1. kolovozom 2010. 
Najava • 22.05.2006.

Gostovanje Stuarta Sima

U ponedjeljak, 22. 05, i u utorak, 23. 05, u organizaciji izdavačke kuće Planetopija u Zagrebu gostuje Stuart Sim, uvaženi profesor, predavač i autor uspješnice "Svijet fundamentalizma : Novo mračno doba dogme". Sim će prilikom gostovanja predstaviti knjigu te održati predavanje "O fundamentalizmu i sličnim temama". Stuart Sim je sveučilišni profesor na sveučilištu Sunderland. Napisao je ili uredio...
Najava • 20.05.2014.

Predstavljanje knjige 'Tinejdžeri - Praktični vodič za roditelje'

Predstavljanje knjige 'Tinejdžeri - Praktični vodič za roditelje' autorice Ane Kandare Šoljaga održat će se u četvrtak 22. svibnja u prostorijama Knjižnice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti psihologinja Majda Rijavec, Silvia Sinković i Nataša Pejić.
Najava • 03.11.2011.

Međunarodni sajam knjiga Interliber 2011. od 8. do 13. studenoga

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011. održava se od 8. do 13. studenoga pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a nakladnici iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Velike Britanije izložit će svoje knjige u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma.