Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.09.2005.

Uskoro nova knjiga Dubravke Ugrešić

U izdanju nakladnika 90 stupnjeva uskoro izlazi nova knjiga Dubravke Ugrešić pod naslovom «Nikog nema doma». Riječ je o zbirci eseja koja se nastavlja na prethodne zbirke «Američki fikcionar», «Kultura laži» i «Zabranjeno čitanje», te predstavlja, na određeni način, njihovu sintezu...
Najava • 29.01.2007.

PROMOCIJA: Utiha srca (zbirka pjesama)

Predstavljanje knjige pjesama Zvonimira Husića «Utiha srca» održat će se u srijedu, 31. siječnja 2007., u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana J. Jelačića 7/1, Zagreb). Voditelj Tribine DHK je Tito Bilopavlović. Knjigu će predstaviti: dr. sci. Branimir Bošnjak, dramski umjetnik Joško Ševo i sam autor, Zvonimir Husić.
Najava • 05.02.2015.

Natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju Natječaj za godišnju književnu nagradu “ANTO GARDAŠ“, koja se dodjeljuje za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
Najava • 08.09.2005.

Štulić, Tripalo, Fabrio, Carver... uskoro u Profilu

Nastavljajući niz biografskih izdanja (nakon knjiga o Tuđmanu, Račanu, Powellu, Thacherovoj...) Profil uskoro objavljuje i biografije Ive Mihovilovića Spectatora i Branimira Johnnyija Štulića, a za ljubitelje političke publicistike tu su i knjige “Razgovori s Mikom Tripalom” (o Hrvatskom proljeću) i “Tuđman izbliza” . U pripremi je i nekoliko beletrističkih izdanja...
Najava • 26.03.2008.

Portretiranje Daše Drndić u Koprivnici

U četvrtak, 27. ožujka, u 19 sati, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' gostovat će književnica Daša Drndić, autorica koja se svojim pisanjem izborila za respektabilnu poziciju na hrvatskoj književnoj sceni, kako po temama koje obrađuje, tako i po prodornosti u srž stvari koju pisanjem postiže.
Najava • 07.04.2011.

V.B.Z.-ova nova knjižara na Cvjetnom trgu

Nakladničko-knjižarska kuća V.B.Z. otvara u četvrtak 7. travnja svoju novu knjižaru u stambeno-poslovnom objektu "Cvjetni" (Trg Petra Preradovića, Zagreb). Za tu je priliku V.B.Z. priredio cjelodnevni program uz renomirane pisce, glumce, pjevače, potpisivanje knjiga, prigodne popuste i domjenak u 17 sati.
Najava • 07.04.2011.

Uoči početka Tjedna dobre knjige objavljen Kaleidoskop - program događanja

Tjedan dobre knjige najavio je početak manifestacije i predstavio "Kaleidoskop", bogat program književnih događanja koji će se održati od 14. do 20. travnja u 30 gradova i 100 knjižara diljem Hrvatske. Najavljena je i svojevrsna čitateljska štafeta "7 gradova čita 7 dana (i noći)", te poklon knjiga.
Najava • 30.12.2009.

JAZZart : Pjesnički natječaj

Pišete poeziju i želite pročitati svoje stihove u javnosti? Pokušajte nešto novo i eksperimentirajte uz jazz glazbu! Pošaljite 10 svojih pjesama na temu grada i stručni žiri će odabrati one najbolje koji će imati priliku predstaviti se javnosti u sklopu "Jazz&Poetry" večeri, 14. siječnja 2009., u Jazz Clubu u Zagrebu!