Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 18.10.2005.

Adamić objavio "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića

Nakladnička kuća Adamić iz Rijeke objavila je "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića, i tako se na najbolji mogući način uključila u proslavu 100-godišnjice pjesnikova rođenja. Dragutin Tadijanović je zajedno sa suprugom jelom provodio ljeta na Rabu od 1954. do 1987. godine, i ova je knjiga pjesničko prisjećanje na njegove brojne boravke na Rabu.
Vijest • 17.10.2005.

Meandrovi novi naslovi

Meandar je ovih dana objavio četiri nova i zanimljiva naslova. To su: «Vrste prostora» Georgesa Pereca, zbirka priča «Tri krokodila» autora Senka Karuze, Miroslava Micanovića i Branka Čegeca, «Sexus» Henryja Millera i likovna monografija Zlatka Kopljara, «Mapiranje Tijela/Tijelom».
Vijest • 13.10.2005.

Pinter - Nobelovac 2005

Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost (2005) jest konroverzni britanski pisac Harold Pinter. Prepoznavši njegov rad, koji je opisala riječima «slobodan stil, pun prijeteće tišine, koji je izrodio novi epitet – pintereskno», Akademija je nagradila ovom prestižnom nagradom te iznosom od 1.3 milijuna američkih dolara.
Vijest • 12.10.2005.

Hrvatsko filološko društvo i Disput objavit će "bookermana" Johna Banvillea

Hrvatsko filološko društvo iz Zagreba kupilo je još prošli mjesec prava za "More" ("The Sea") irskoga književnika Johna Banvillea, koji je netom dobio prestižnu nagradu The Man Booker. Roman već prevodi Mia Pervan, a izaći će u biblioteci Na tragu klasika, koju Hrvatsko filološko drustvo realizira s nakladničkom kućom Disput.
Vijest • 11.10.2005.

Poziv - prijava za knjižnu nagradu Kiklop

Sa(n)jam knjige u Istri, utemeljitelj knjižne nagrade Kiklop, poziva i ove godine da sudjelujete u nagradi i prijavite svoja najbolja izdanja, najistaknutije autore i urednike u 11 kategorija. Kiklop 2005. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. listopada 2004. do 1. listopada 2005. godine namijenjenih knjižarskoj prodaji.
Vijest • 11.10.2005.

Nikog nema doma

Vijest • 03.10.2005.

Tri nove besplatne elektroničke knjige DPKM-a

DPKM je objavio tri nove besplatne e-knjige: zbirku priča Gordana Nuhanovića «Liga za opstanak», zbirku kolumni Melite Pavlek «Sise i salama» i pjesnički prvijenac Nikice Klobučara «Svaki dan ista pjesma». Ovim su naslovima mrežne stranice projekta «Besplatne elektroničke knjige» obogaćene za tri nova naslova te trenutno broje ukupno 29 dostupnih naslova.
Vijest • 29.09.2005.

Nove interpretacije književnih klasika

Na bogatoj i živahnoj hrvatskoj nakladničkoj sceni dobili smo još jednog nakladnika, imenom Opus. Ovaj je nakladnik, smješten u Zagrebu, svoj rad započeo hrvatskim izdanjem CliffsNotes priručnika - priručnika koji se bave interpretacijom književnih djela s ciljem da književne klasike približe i učine razumljivima svima.
Vijest • 27.09.2005.

Magika u izdanju Biovege

U izdanju Biovege izašla je prva knjiga iz trilogije «Septimus Heap: Magika», autorice Angie Sage. Riječ je o još jednoj knjizi za djecu, prepunoj neobičnih likova i magičnih talismana, napitaka i čarolija. «Magika» je originalna priča o izgubljenom i ponovno nađenom identitetu, bogata humorom i srcem...