Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 23.01.2017.

Magija Harryja Pottera još uvijek traje?

Povodom izlaska nove knjige o Harryju Potteru, 'Harry Potter i ukleto dijete', Algoritam je u petak 20. siječnja 2017. u suradnji s udrugama ljubitelja Harryja Pottera i znanstvene fantastike i fantastike organizirao druženje čitatelja Harryja Pottera u Algoritam MK knjižarama u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
Vijest • 18.01.2017.

Nedostaju li vam male knjižare?

Kada bi se stvorili uvjeti (i potreba?) za malim lokalnim ili kvartovskim knjižarama, biste li ih podržali, pa makar i po cijenu da ponekad morate pričekati koji dan dok u knjižari nabave knjigu koju trenutno nemaju na policama?
Vijest • 12.01.2017.

Objavljen dvobroj časopisa Libra Libera 38/39

Objavljen je dvobroj Libre Libere 38/39, časopisa za književnost i teoriju koji izlazi već 20 godina. Specijaliziran za underground kulturu, donosi nekoliko prijevoda bizarnih i nekonvencionalnih tekstova strane književnosti u izboru Librinog dugogodišnjeg urednika Zorana Roška.
Vijest • 06.01.2017.

Poziv za predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, krovne udruge hrvatskih povjesničara i povjesničarki, poziva na predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu. Prijava/prijedlog se podnosi u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2017.
Vijest • 05.01.2017.

Najčitanije knjige i autori u hrvatskim knjižnicama 2015. godine

Prema podacima o knjigama (piscima, prevoditeljima, ilustratorima) koje su se najviše posuđivale u knjižnicama tijekom 2015. godine, najčitanije su knjige popularne dječje autorice Sanje Pilić, zatim Pavla Pavličića, Sanje Polak, Mire Gavrana i Božidara Prosenjaka. Među najčitanijim naslovima su i 'Brdo' Ivice Prtenjače te 'Veličanstveni Poskokovi' Ante Tomića.
Vijest • 20.12.2016.

Nova crowdfunding kampanja - podržite projekt nove nezavisne i neobične knjižare i kavane 'Lir' u Rijeci

Ako sve prođe dobro, Rijeka bi uskoro trebala dobiti novu knjižaru "Lir" čije je ime posuđeno od keltskog boga mora, ali i mudrosti. Ona bi trebala zaživjeti kao knjižara u koju se "ulazi opušteno i u njoj se osjećate neopterećeno...
Vijest • 14.12.2016.

Novi broj časopisa Književnost uživo

Objavljen je treći, jesenski broj časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. U novom broju časopisa fokus je na novijoj književnosti i stvaranju nove generacije književnika i umjetnika koja još nije dobila svoje ime, niti je posve iskristalizirana, ali svakako postaje sve uočljivija i vidljivija.