Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 12.12.2016.

Zadnjeg dana 22. Sa(n)jam knjige u Istri dodjeljene 'Čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki' i nagrada publike 'Libar za Vajk'

Posljednjeg dana 22. Sa(n)jam knjige u Istri dodjeljene su “Čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki” koja je pripala dr. Lemsu Jerinu, dok je nagradu publike pulskog Sajma “Libar za Vajk” dobila Olja Savičević Ivančević za roman "Pjevač u noći".
Vijest • 07.12.2016.

Projekt 'Hrvatska čita' za Hrvatsku kao zemlju slobodnog i besplatnog čitanja

Zahvaljujući projektu 'Croatia Reads / Hrvatska čita' u ove blagdanske dane u Hrvatskoj je za besplatno čitanje dostupno 100.000 vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta bilo gdje unutar njenih granica, bez članske iskaznice ili posebnog koda.
Vijest • 05.12.2016.

Fantom slobode donosi najveću panoramu hrvatskih autora na francuskom jeziku

Objavljen je dvobroj časopisa za književnost 'Fantom slobode' 2-3/2016 koji na 912 stranica donosi obiman izbor suvremenih hrvatskih pisaca, umjetnika, fotografa... na francuskom jeziku. Riječ je ujedno o najvećoj panorami hrvatskih autora koja je ikad bila objavljena na francuskom jeziku.
Vijest • 02.12.2016.

Preminuo akademik Ante Stamać

Akademik Ante Stamać preminuo je u Zagrebu u srijedu, 30. studenoga 2016. Pogreb će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca u 10 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.
Vijest • 28.11.2016.

Koje nas novosti očekuju na 22. Sa(n)jam knjige u Istri?

22. Sa(n)jam knjige u Istri, osim bogatog i slojevitog programa, donosi i neke značajne novosti u svom izložbeno-prodajnom dijelu. Naglasak je na pravoj knjižarskoj prezentaciji u kojoj su knjige uvijek nadohvat ruke. Za razliku od knjižnjih stupova, osvanut će knjižni otoci, a uz visoke police brodske palete pretrpane knjigama...
Vijest • 17.11.2016.

Ivana Rogar dobitnica Nagrade Janko Polić Kamov

Nagradu Janko Polić Kamov dobila je Ivana Rogar za zbirku priču 'Tumačenje snova' (Durieux, 2016). Zbirka pripada "danas rijetkoj lijepoj književnosti. Onoj književnosti koja dopire do danas već zaboravljene 'bačenosti čovjeka u svijet', do smisla pojedinačne opstojnosti.", stoji u priopćenju žirija.
Vijest • 14.11.2016.

Na Interliberu 2016. svečano uručene nagrade i priznanja OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu

Pod pokroviteljstvom Udruge ZANA, na Interliberu su svečano su uručene nagrade i priznanja autorima čije su slikovnice dobile najveći broj glasova dječjeg i stručnog žirija. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica "Bao baobab i mala Kibibi" (tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović)...