Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 14.11.2016.

Na Interliberu 2016. svečano uručene nagrade i priznanja OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu

Pod pokroviteljstvom Udruge ZANA, na Interliberu su svečano su uručene nagrade i priznanja autorima čije su slikovnice dobile najveći broj glasova dječjeg i stručnog žirija. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica "Bao baobab i mala Kibibi" (tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović)...
Vijest • 11.11.2016.

Svečana dodjela nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI

U subotu, 12. studenoga na Sajmu knjiga Interliber doznajemo ovogodišnjeg dobitnika nagrade OVCA U KUTIJI - za najbolju hrvatsku slikovnicu. Četiri finalista i pobjednička slikovnica bit će proglašeni na svečanoj dodjeli plaketa i nagrada na pozornici paviljona br. 6.
Vijest • 10.11.2016.

Obranjen PDV na knjigu od 5%, trošak autorskih honorara ipak raste

Vlada RH na današnjoj je sjednici u saborsku proceduru uputila paket od 15 zakonskih prijedloga poreznih reformi. Ono što je u tome najznačajnije za knjižni sektor jest da je knjiga ostala u grupi proizvoda na koje će se primjenjivati najniža stopa PDV-a od 5%.
Vijest • 09.11.2016.

Interliber 2016. - Fotogalerija

Ako vas zanima kako je izgledalo jučerašnje otvorenje 39. Sajma knjige Interliber, kakva je atmosfera na sajmu, kako su uređeni izlagački prostori, tko se to sve mota po sajmu i brojni slični detalji... zavirite u našu fotogaleriju.
Vijest • 09.11.2016.

35. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija na Interliberu

U sklopu Interlibera održava se 35. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja. Ove godine sudjeluje više od 120 muzeja iz Hrvatske, a publika će se imati priliku upoznati s recentnim vodičima, časopisima, katalozima izložaba, monografijama, plakatima i raznim elektroničkim nastalim u produkciji muzeja i galerija.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Vijest • 01.11.2016.

Nagradu 'Fran Galović' dobio Zoran Ferić za roman 'Na osami blizu mora'

Nagradu “Fran Galović” za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga “Na osami blizu mora” Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo uvažavajući i rezultate javnog glasovanja, koje je bilo organizirano tijekom listopada u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Ludbreg.