Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 14.12.2016.

Novi broj časopisa Književnost uživo

Objavljen je treći, jesenski broj časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. U novom broju časopisa fokus je na novijoj književnosti i stvaranju nove generacije književnika i umjetnika koja još nije dobila svoje ime, niti je posve iskristalizirana, ali svakako postaje sve uočljivija i vidljivija.
Vijest • 12.12.2016.

Zadnjeg dana 22. Sa(n)jam knjige u Istri dodjeljene 'Čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki' i nagrada publike 'Libar za Vajk'

Posljednjeg dana 22. Sa(n)jam knjige u Istri dodjeljene su “Čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki” koja je pripala dr. Lemsu Jerinu, dok je nagradu publike pulskog Sajma “Libar za Vajk” dobila Olja Savičević Ivančević za roman "Pjevač u noći".
Vijest • 07.12.2016.

Projekt 'Hrvatska čita' za Hrvatsku kao zemlju slobodnog i besplatnog čitanja

Zahvaljujući projektu 'Croatia Reads / Hrvatska čita' u ove blagdanske dane u Hrvatskoj je za besplatno čitanje dostupno 100.000 vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta bilo gdje unutar njenih granica, bez članske iskaznice ili posebnog koda.
Vijest • 05.12.2016.

Fantom slobode donosi najveću panoramu hrvatskih autora na francuskom jeziku

Objavljen je dvobroj časopisa za književnost 'Fantom slobode' 2-3/2016 koji na 912 stranica donosi obiman izbor suvremenih hrvatskih pisaca, umjetnika, fotografa... na francuskom jeziku. Riječ je ujedno o najvećoj panorami hrvatskih autora koja je ikad bila objavljena na francuskom jeziku.
Vijest • 02.12.2016.

Preminuo akademik Ante Stamać

Akademik Ante Stamać preminuo je u Zagrebu u srijedu, 30. studenoga 2016. Pogreb će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca u 10 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.
Vijest • 17.11.2016.

metaFORA 2017. Iza zrcala : Natječaj za najbolju kratku priču

Otvoren je natječaj za najbolju kratku priču metaFORA 2017., na temu: Iza zrcala. Ovogodišnja, peta, metaFORA posvećena je bajci i fantastičnoj priči, zato zavirite iza zrcala u svjetove gdje se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim, a između stvarnog i izmišljenog nema granica...
Vijest • 15.11.2016.

Slobodan Šnajder za 'Doba mjedi' osvojio i književnu nagradu roman@tportal.hr

Žiri tportalove književne nagrade pod presjedanjem književne kritičarke i publicistice Katarine Luketić odlučio je ovogodišnju nagradu roman@tportal.hr dodijeliti Slobodanu Šnajderu za roman "Doba mjedi".