Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 13.10.2016.

Bob Dylan dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrada za književnost je Bob Dylan, veliki američki glazbenik, autor-pjevač koji je stvorio zapanjujuće utjecajan i nerijetko nepredvidiv korpus glazbe, od folka do rocka i šire, koja je doslovno promijenila svijet i lansirala Dylana do vrhunaca međunarodne slave.
Vijest • 11.10.2016.

Oni dolaze : Hrvatska na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu 2016.

Na Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu Hrvatska će nastupiti s nizom kulturnih programskih aktivnosti; promocijama knjiga hrvatskih autora, razgovorima s autorima, urednicima... Okosnica ovogodišnjeg nastupa je predstavljanje sedamnaest istaknutih hrvatskih nakladnika, te sedmero mladih autora, pod motom 'Oni dolaze'.
Vijest • 11.10.2016.

12 rukopisa u polufinalu V.B.Z. i Tisak media nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2016.

Na natječaj V.B.Z. i Tisak media nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2016. pristigao je 91 rukopis koji konkurira za nagradu od sto tisuća kuna. Žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik žirija), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić izabrao je 12 polufinalista ovogodišnje nagrade.
Vijest • 10.10.2016.

Odabrano 11 polufinalista za devetu književnu nagradu roman@tportal.hr

Žiri tportalova književnog natječaja za najbolji hrvatski roman odabrao je 11 naslova koji ostaju u konkurenciji za devetu književnu nagradu roman@tportal.hr vrijednu 50 tisuća kuna. Na ovogodišnji natječaj tportala pristiglo je 56 prijava. Romane su mogli prijaviti izdavači ili autori, a riječ je o djelima izdanim tijekom kalendarske 2015. godine.
Vijest • 03.10.2016.

Rezultati natječaja za književnu nagradu 'Zvonko' 2016.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade - Klub prvih pisaca objavilo je rezultate natječaja za književnu nagradu 'Zvonko' za neobjavljeni roman za djecu i mlade. Dobitnica nagrade je Vlasta Golub za rukopis 'O ljubavi, spletkama i svemu pomalo'.
Vijest • 15.09.2016.

Audioknjiga/kompilacija šest autora koji čitaju vlastita djela

Projekt 'noir.am [storytellers]' posvećen je književnoj strani hrvatske i regionalne spisateljske scene. Cilj je projekta promocija autorskog djelovanja pojedinca ili skupine putem audio-vizualnog sadržaja u kojemu upravo pisci čitaju vlastita djela. U tu svrhu snimljena je audioknjiga/kompilacija autora i autorica koja donosi šest priča.
Vijest • 09.09.2016.

Nominirajte pjesme koje će se naći u zborniku World Poetry Book

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas da nominirate tri najbolje pjesme koje će biti objavljene u zborniku World Poetry Book (urednik John Jeffcock). Cilj zbornika je predstaviti izbor najbolje poezije iz 50 zemalja diljem svijeta. Svaka zemlja predstavit će se kroz tri pjesme, na izvornom jeziku i u engleskom prijevodu.