Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 31.10.2016.

Objavljen dokument Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira

Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira namijenjen je nastavnicima, knjižničarima, autorima digitalnih sadržaja, nakladnicima te svima ostalima zainteresiranim za temu e-lektira.
Vijest • 28.10.2016.

IPA i FEP objavili izvještaj o primjeni PDV-a na knjige u svijetu u 2016.

IPA - The International Publishers Association (svjetsko udruženje strukovnih udruga izdavača knjiga) i FEP - Federation of European Publishers (udruženje strukovnih udruga izdavača knjiga iz EU) na nedavno održanom Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavili su brošuru "Annual Global Report on VAT on Books 2016".
Vijest • 26.10.2016.

Mihaela Gašpar i Ófeigur Sigurðsson predstavili svoje nove knjige u Zagrebu

Islandski pisac Ófeigur Sigurðsson bio je gost drugog jesenskog predstavljanja EUROPEE U DVORIŠTU 2016. Povod gostovanja i razgovora s autorom bila je njegova knjiga "Pripovijest o Jónu", dobitnica nagrade Europske unije za književnost 2011. Iste večeri, Mihaela Gašpar predstavila je u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu svoj novi roman "O čajnicima i ženama".
Vijest • 26.10.2016.

Na Danima Josipa i Ivana Kozarca nagrađeni Dubravka Oraić-Tolić, Luka Bekavac, Krešimir Bagić i Ljubica Biljan

U sklopu 22. dana Josipa i Ivana Kozarca, književno-znanstvene manifestacije koja se održava u spomen na vinkovačke književnike Josipa Kozarca (Vinkovci, 1858. - Koprivnica, 1906.) i Ivana Kozarca (Vinkovci, 1885. - 1910.), u petak su dodijeljene nagrade, a nagradu za životno djelo primila je akademkinja Dubravka Oraić-Tolić.
Vijest • 26.10.2016.

Znanstveni kvart na Interliberu - za one bez straha i željne eksperimentiranja!

I ove vas godine na Interliberu očekuje Znanstveni kvart - posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi. U sklopu bogatog programa znanstvene kulture, osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije poput virtualne stvarnosti, holograma i sl.
Vijest • 21.10.2016.

CeKaPe radionice - zaronite u svijet filma i kazališta!

Centar za kreativno pisanje ovu jesen nudi i tri radionice u kojima polaznici i polaznice uče pisati scenarij, dramski tekst, kazališne eseje i kritike. Radionicu Scenarija za kratki film vodi Tomislav Zajec, radionicu Dramskog pisma vode Dubravko Mihanović i Ana Prolić a radionicu Čitanje kazališne predstave vodi Matko Botić.
Vijest • 20.10.2016.

Željko Ivanković dobitnik nagrade Ksaver Šandor Gjalski 2016.

Nagrada Ksaver Šandor Gjalski za 2016. godinju dodijeljena je knjizi 'Rat i sjećanje' Željka Ivankovića (Ex libris-Rijeka, Synopsis-Sarajevo 2016). 'Ivankovićev je roman borba protiv zaborava, vraćanje duga svima onima koji su utjecali na naš život i koji su nas stvorili ovakvima kakvima jesmo', stoji u obrazloženju nagrade.