Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.06.2014.

'1914: 100 godina poslije' i 'Beton International' u Muzeju za umjetnost i obrt
Održava se
26.06.2014.

Međunarodna književne mreže TRADUKI  te udruge Links iz Beograda i Kurs iz Splita organiziraju događaj pod nazivom "1914: 100 godina poslije“ kojim će se u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 26. lipnja 2014. s početkom u 19 sati predstaviti prvi broj novine "Beton International“ koju su uredili hrvatsko-njemačka prevoditeljica i književnica Alida Bremer i srpski pisac Saša Ilić.

"Beton International“ br. 1 je prvo objavljen na njemačkom jeziku kao prilog berlinskom "Die Tageszeitung“-u, a uskoro će tekstove na originalnim jezicima i u hrvatskom prijevodu objaviti kao knjigu V.B.Z.

 
Bosanskohercegovačka autorica Adisa Bašić, hrvatska autorica Ivana Šojat-Kuči, slovenski pjesnik, esejist i sveučilišni profesor Aleš Debeljak, Saša Ilić i Alida Bremer predstavit će svoje tekstove objavljene u ovom broju i razgovarati o suvremenom pogledu iz Jugoistočne Europe na događaje od prije sto godina. Samo dva dana pred godišnjicu sarajevskog atentata ova prezentacija i diskusija zamišljene su kao poziv na dijalog i mirnu zajedničku europsku budućnost.

Prije početka književne večeri i diskusije kustosica Paola Orlić i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom ova manifestacija održava, otvorit će izložbu pulskog fotografa Hassana Abdelghanija "1914: From a distance“. Hassan Abdelghani i direktorica fondacije S. Fischer Antje Contius također će se obratiti publici.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –