Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.11.2016.

4. međunarodna konferencija Nakladništvo - trendovi i konteksti
Održava se
01.-02.12.2016.

Četvrta međunarodna konferencija Nakladništvo – trendovi i konteksti održat će se u Zagrebu 1. i 2. prosinca 2016. godine u Goethe-Institutu Hrvatska (Ulica grada Vukovara 64).

Prvi dan ovogodišnje konferencije posvećen je poslovnim modelima i metodama praćenja nakladničkog i knjižarskog poslovanja, a drugi dan razmjeni informacija i ideja, ali i međusobnom upoznavanju istraživača iz područja nakladništva s europskih (Mainz, Pariz, Leiden, Ljubljana, Wroclaw, Boras) i hrvatskih sveučilišta, profesionalaca iz hrvatske nakladničke industrije i naposljetku studenata upisanih u programe nakladništva na osječkom i zadarskom sveučilištu.

Sudjelujte na nakladničkom okruglom stolu koji će se održati u petak 2. prosinca od 10.00 do 13.00 sati, na kojemu će biti predstavljeni europski projekti i inicijative s područja unaprjeđivanje čitanja i nakladničkog poslovanja, istraživanja tržišta u Hrvatskoj, znanstveni pristupi i postignuća i, naposljetku, nakladnički studijski programi. Na okruglom je stolu predviđena rasprava o važnijim problemima, poput neposrednih izazova koje nakladnike i knjižare očekuju u narednom desetljeću, poboljšanju suradnje akademske zajednice i nakladničke industrije i sl.

Konferenciju organiziraju Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Centar za obrazovno nakladništvo i Goethe-Institut Hrvatska uz pokroviteljstvo i financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Program konferencije!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –