Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.04.2012.

Antonio Scurati predstavlja roman 'Dijete koje je sanjalo kraj svijeta'
Održava se
03.04.2012.

Talijanski pisac Antonio Scurati gostuje u Zagrebu gdje će predstaviti svoj roman „Dijete koje je sanjalo kraj svijeta“, u izdanju Frakture. Razgovor o romanu održat će se u utorak 3. travnja 2012. u 19 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih (dvorana Polanec, Teslina 7).

Razgovor vodi Seid Serdarević uz simultani prijevod s talijanskog.

U romanu "Dijete koje je sanjalo kraj svijeta“, satkanom na izravnom svjedočanstvu pripovjedača protagonista, Antonio Scurati donosi žestoku kritiku medijske moći, a istodobno i dirljivu priču o društvu koje se na neki način vraća u djetinjstvo. I dok se otvoreno suočava s krizom institucija – sveučilišta, crkve, obitelji, politike – upušta se u neizvjesnu borbu s demonom straha...


Antonio Scurati rođen je u Napulju 1969. godine. Gradeći znanstvenu karijeru na Državnom sveučilištu u Bergamu, počeo je predavati Teorije i tehnike televizijskog jezika. Od 2008. radi kao istraživač na milanskom IULM-u (Libera Università di Lingue e Comunicazione) te koordinira Studijskim centrom za jezik rata i nasilja. Predaje kao redoviti profesor u okviru Laboratorija za kreativno pisanje i Laboratorija za usmeno izražavanje i retoriku.

Kao uvodničar lista La Stampa, napisao je eseje „Guerra. Narrazioni e culture nella tradizione occidentale“ (2003., finalist za Premio Viareggio) i“ Televisioni di guerra“ (2003.). Nakladnička kuća Bompiani je objavila revidiranu verziju njegova prvog romana „Il rumore sordo della battaglia“ (2006.), eseje“ La letteratura dell’inesperienza“ (2006.) i „Gli anni che non stiamo vivendo“ (2010.) te romane „Il sopravvissuto“, s kojim je autor pobijedio na 43. izdanju prestižnog Premio Campiello, „Una storia romantica“ (2007.), s kojim je osvojio Premio SuperMondello, te „La seconda mezzanotte“ (2011.). „Dijete koje je sanjalo kraj svijeta“ bilo je 2009. u najužem izboru za Premio Strega.

Scuratijeva djela prevedena su u mnogim zemljama.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –