Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.11.2010.

Boris Greiner, Darija Žilić, Irena Matijašević i Sanja Bilić u Mostaru
Održava se
27.11.2010.

U subotu, u popodnevnim satima (13h), u OKC-u Abrašević u Mostaru, održat će se druženje s istaknutim književnicima, članovima Hrvatskog društva pisaca: Borisom Greinerom, Darijom Žilić, Irenom Matijašević i Sanjom Bilić.

Uz atmosferu književnosti i druženja, služit će se čaj i kolačići svim prisutnima. 

Boris Greiner rođen je 1959.u Zagrebu. Profesionalno se bavi grafičkim dizajnom,  a autorska djelatnost uključuje prozu, multimedijalne nastupe i film.

Objavio: „Interkonfidental“, (sa Stanislavom Habjanom) knjiga proze, Faust Vrančić, Zagreb, 1999; „Pješakov gambit“, roman, Petikat, Sveta Nedjelja, 2003.; „Život na tavanu“, kratke priče, Petikat, Sveta Nedjelja, 2007.; „Rujanska partija“, roman, Petikat, 2008.; „La Courbure / Zakrivljenost“, esej, Galerie L’Ollave, Rustrel, 2010. Francuska.

U pripremi: „Osvojena područja“, eseji (izbor), Novembar, Sveta Nedjelja2010.

Darija Žilić rođena je 1972. u Zagrebu. Školovala se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (povijest/komparativna književnost). Piše poeziju i kritiku, prevodi s engleskog i slovenskog. Pjesme su joj prevođene na talijanski, slovenski i engleski jezik.

Objavljivala eseje i kritičke prikaze o suvremenoj poeziji, teoriji i aktivizmu u časopisima,  te brojne intervjue ( Zarez, Treća, Kruh i ruže, Balcanis, Feral tribune, Vijenac, Književna republika, Filozofska istraživanja, Riječi, Nova Istra, Tema, Poezija, e novine, na Kulturpunktu hr., časopis Agon).

Stalna suradnica na Trećem programu hrvatskog radija, surađivala na projektu Školske knjige Leksikon hrvatske književnosti- djela. Urednica u časopisu Tema. Voditeljica tribine Dekonstrukcije u Hrvatskom društvu pisaca,  te književne tribine Klubu umjetnika na Sušaku u Rijeci.

Irena Matijašević rođena je 1965. u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu.  Piše eseje i poeziju. Pjesme su joj prevođene na njemački, slovački i poljski jezik. Bila je članica predsjedništva Hrvatskog semiotičkog društva.

Radi kao urednica na Trećem programu Hrvatskog radija.

Sanja Bilić rođena u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završila u Splitu. Diplomirala na ADU u Zagrebu, po zvanju filmska i tv redateljica. Piše prozu.

Objavila: „Koji film sad vrtiš u glavi“ (roman, VBZ, Zagreb, 2008.), „Ljubi, ubi, ljubi“ (roman, Profil, Zagreb, 2010).

Režirala 'Muhe' J. P. Sartre u HNK Split i surađivala na kazališnim projektima u Dramskom teatru 'Gavella', Zagreb i u HNK Split. Za HRT napisala scenarije i režirala veći broj dokumentarnih filmova. Napisala libreto za operu 'Most smrti' ('Die Todesbrücke') kojom je otvoren Ruhr Trienalle 2005.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –