Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2017.

Dani otvorenih vrata NSK 2017.
Održava se
22.-24.02.2017.

U povodu proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se uz 410 obljetnicu njezina osnutka obilježava 22. veljače, u četvrtak 23. i petak 24. veljače 2017. godine održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata zainteresiranoj javnosti omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 12 i 14 sati. Obilazak uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, Referentnoj zbirci, čitaonicama, zatvorenome spremištu knjiga, tiskari i knjigovežnici. U sklopu manifestacije bit će priređena radionica Ručna izradba uveza, na kojoj će se, između ostaloga, predstaviti tehnike ručne izradbe uveza i ukrašavanja knjiga. Kroz Šetnju digitalnom knjižnicom posjetitelje će se upoznati s digitalnom i digitaliziranom građom Knjižnice okupljenom na portalu Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata Knjižnica svojim korisnicima omogućuje vraćanje posuđenih knjiga bez naplate zakasnine.

Iskoristite Dane otvorenih vrata NSK kako biste zavirili u prostor najveće hrvatske knjižnice i upoznali se sa složenim djelatnostima koje obavlja te s vrijednom građom koju čuva u svojem bogatom fondu.

Program Dana otvorenih vrata NSK 2017.

Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti na e-adresu otvorena vrata@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Za sudjelovanje u radionici Ručna izradba uveza potrebno se predbilježiti na e-adresu srakic-mutak@nsk.hr.

Održava se: 23. i 24. veljače 2017.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –