Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 20.10.2015.

Dobitnica Nagrade Anđelko Novaković za 2015. godinu je Marina Katinić
Održava se
21.10.2015. u 13h

Dobitnica Nagrade Anđelko Novaković za 2015. godinu je Marina Katinić, za zbirku pjesama "Ptica na ušću smoga".

Tako je odlučilo prosudbeno povjerenstvo u čijem su sastavu bili akademik Ante Stamać, akademik Jakša Fiamengo, Božidar Petrač i Veronika Čelić-Tica, nakon provedenog javnog Natječaja na koji je pristiglo 90 zbirki pjesama.

Posebno priznanje za prikazani talent i prepoznati potencijal koji obećava pripalo je mladoj pjesnikinji Franki Moharić za zbirku "Male usnule priče".

U uži izbor za Nagradu ušli su: Mislav Bartoš (Mladosnica), Šima Majić (Noćni interijer), Stipe Odak (Epifanije), Mirela Šplajt (Šapat tišine), Nera Meliš (Teatar naših bića), Iva Ždero Petričević (Stubište) i Franjo Marinić (Kako su Lirsko Ja i lirsko Rake gradili i rušili zidove).

Svečana dodjela Nagrade održat će se u srijedu, 21. listopada u 13 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4).

Nagrada Anđelko Novaković nosi ime uglednog pjesnika, esejista i književnog kritičara, koji je svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini. Utemeljena je s namjerom poticanja literarnog stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih. Nagradu dodjeljuje Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –