Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.06.2010.

Dodijeljene Nagrade Grada Zagreba

Među ovogodišnjim dobitnicima Nagrade Grada Zagreba našli su se i Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena suradnica Instituta za međunarodne odnose, akademik Zvonimir Mrkonjić, pjesnik, esejist, književni kritičar, teatrolog i prevoditelj, te Miljenko Jergović, književnik i novinar.

Daniela Angelina Jelinčić nagrađena je za knjigu "Abeceda kulturnog turizma" (autorica je u međuvremenu objavila i svojevrsni nastavak - knjigu "Kultura u izlogu"), Zvonimir Mrkonjić za knjigu "Suvremeno hrvatsko pjesništvo" a Miljenko Jergović za roman "Volga, Volga".

 
Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

U razdoblju od 1990. - 1993. godine Nagrada Grada Zagreba nije dodjeljivana. Od 1993. godine do 1999. godine Nagrada je dodjeljivana u tekućoj godini za ostvarenja u prethodnoj godini. Godine 1999. Nagrada Grada Zagreba nije dodjeljivana, već je u 2000. godini, na temelju Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba, dodijeljena 31. svibnja 2000. godine povodom Dana Grada Zagreba, dana na koji se slavi blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba.

Postupak za dodjelu Nagrade Grada Zagreba pokreće, svake godine, Odbor Gradske skupštine za javna priznanja raspisivanjem javnog natječaja. Natječaj se objavljuje u dnevnim novinama koje odredi Odbor.

 
Svi ovogodišnji dobitnici:

1. Goran Dević - Zvonimir Jurić, filmski redatelji
2. Nikola Dragaš
3. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena suradnica Instituta za međunarodne odnose
4. Miljenko Jergović, književnik i novinar
5. Vjekoslav Majetić, direktor DOK - ING d.o.o. i inovator
6. akademik Zvonimir Mrkonjić, pjesnik, esejist, književni kritičar, teatrolog i prevoditelj
7. Alfred Pal, slikar i grafički dizajner
8. akademik Eugen Pusić
9. akademik Željko Reiner
10. Savez inovatora Zagreb
11. prof. dr. sc. Mensur Šehić
12. Tihana Škrinjarić, koreografkinja, plesna pedagoginja i samostalna umjetnica
13. Vice Vukov, glazbenik i publicist (posmrtno)
14. Zagrebački računalni savez
15. doc. dr. sc. Ivana Žiljak Stanimirović

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –