Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.09.2008.

Fraktura najavljuje nove naslove

Nakon osam objavljenih svezaka Djela Mirka Kovača i dojmljiva odjeka posljednjega, romana "Grad u zrcalu", nagrađenoga najvišim priznanjima, Fraktura uskoro objavljuje novi naslov u Djelima Mirka Kovača. Riječ je o knjizi eseja "Pisanje ili nostalgija" u kojoj se Kovač na osoban, spisateljski profinjen način prisjeća pisaca koji su obilježili desetljeća jugoslavenskoga javnog života - kulturnoga, književnog, ali i političkog.
 
Uskoro izlazi i "Dnevnik s galije" Imrea Kertésza, djelo je koje u dnevničkoj literaturi ide uz bok zapisima Witolda Gombrowicza ili Franza Kafke. Kertész prebire i iz svojih zapisa između 1961. i 1991. godine, dakle od vremena kada započinje pisati "Čovjeka bez sudbine" do pada komunizma, referirajući se na svoju lektiru - književnu, filozofsku, umjetničku... Kertészovi dnevnički zapisi govore i o njegovim djelima, pa su ujedno i dokument pisanja, ali oni su prije svega dokument vremena, mađarskog socijalizma, gulaš-komunizma, vremena u kojem ništa nije bilo niti jednostavno niti lagano.
 
Među najavljenim novitetima su još i dva romana - "U liku vepra" Lawrencea Norfolka i "Fantazija za dva pukovnika i jedan bazen" Mária de Carvalhoa.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –