Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.04.2011.

Glazba u digitalnom svijetu: procvat ili propast?
Održava se
19.04.2011.

Svjedoci smo vremena u kojemu Internet i digitalne tehnologije pred glazbenike i njihovu publiku postavljaju presudna pitanja daljnjeg razvoja, transformacije i opstanka načina na koji glazba nastaje, distribuira, prodaje se i uživa u njoj.

U nastojanju da suzbije "pirateriju", glazbena industrija u "razvijenom" svijetu lobira za različite oblike zakonodavnih i regulatornih ograničenja, zbog čega je mnogi percipiraju kao industriju koja je zaratila s vlastitim potrošačima. Naročite kontroverze izazvaju tzv. "three strikes" zakoni kojima se traži isključivanje Internet priključaka građana, potrošača i pružatelja "HotSpot" WiFi zona zbog sumnji na neovlašteno kopiranje glazbenih sadržaja.

U želji da doprinese osvjetljavanju ove teme s različitih strana i da potakne daljnju, kvalitetnu diskusiju, građanska inicijativa "Internet za sve" organizira u suradnji s InMed Institutom i HDPIO javni razgovor u utorak, 19. travnja, u 18 sati, u Hrvatskom društvu za promicanje informatičkog obrazovanja, Ilica 42, Zagreb.

Za nekoliko uvodnih napomena zaduženi su:

- Ozren Kanceljak, autor knjige "Milion - nož u leđa"
- Milan Majerovid Stilinović, glasnogovornik Instituta hrvatske glazbe
- Tomislav Medak, jedan od inicijatora hrvatske Crative Commons inicijative


Kako bi slični problemi ubrzo (a već je počelo) mogli uzdrmati i knjišku industriju gdje se upravo događa eksplozivan rast produkcije i prodaje e-knjiga, tema "piratstva" u glazbenoj industriji trebala bi biti zanimljiva i nakladnicima knjiga.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –