Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 06.03.2013.

Hrvatska knjiga osvaja London
Održava se
16.04.2013.

Roman "Sonnenschein" Daše Drndić, u engleskom prijevodu Ellen Elias-Bursać i izdanju MacLehose Pressa pod naslovom "Trieste", ušao je u širi izbor za nagradu Independent za najbolju stranu beletrističku knjigu 2013.

Nagrada se dodjeljuje od 1990. (uz prekid od 1996. do 2002.) najboljoj stranoj prozi prevedenoj na engleski i objavljenoj u Velikoj Britaniji, a posebna je po tome što nagradu od 10.000 funti dijele autor i prevoditelj.

Među autorima dobitnicima iz prethodnih godina su Philippe Claudel, Frédéric Beigbeder, Javier Cercas, Per Olov Enquist, Milan Kundera, Orhan Pamuk. U ovogodišnjem su izboru, uz ostalih jedanaest autora, i Gerbrand Bakker, Ismail Kadare, Khalid Khalifa, Enrique Vila-Matas i Pawel Huelle.

Uži izbor bit će objavljen 11. travnja, a dobitnika nagrade Independent za 2013. doznat ćemo u svibnju.

Daša Drndić će biti gošća festivala Dobrodošla Hrvatska (Welcome Croatia Festival) koji će se od ožujka do lipnja 2013. održati u Londonu, s ciljem dobrodošlice i predstavljanja Hrvatske uoči ulaska u EU. U sklopu Festivala, održat će se niz kulturnih sadržaja, uključujući predstavljanja hrvatskih pisaca na Londonskom sajmu knjiga i drugim, u tu svrhu organiziranim događanjima.

Daša Drndić će se zajedno s Josipom Novakovichem, koji je nominiran za nagradu Man Booker International Prize 2013., te Marinkom Koščecom, 16. travnja 2013. predstaviti u programu ”Meet the voices of modern Croatian Literature” (The Nightingale Room, Keats House library), zatim u programu predstavljanja Hrvatskog društva pisaca na Londonskom sajmu knjiga, te u programu "Contemporary Croatian Literature: Inside and Out". (Više).

U sklopu festivala "Dobrodošla Hrvatska“ u Londonu će od 15. do 17. travnja, u nizu događanja predstaviti: Robert Perišić, Marinko Koščec, Matko Sršen, Josip Novaković, Daša Drndić, Roman Simić-Bodrožić, Ivan Sršen, Boris Gunjević i Olja Savičević Ivančević.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –