Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: N.B. - MV • 08.03.2011.

Hrvatski nacionalni štand na Sajmu knjiga u Lepzigu 17. - 20. ožujka 2011.

Međunarodni sajam knjiga koji se održava u njemačkom gradu Leipzigu održat će se od 17. do 20. ožujka, a hrvatski nacionalni štand bit će svečano otvoren prvoga dana sajma u 10,30 sati, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik  Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Zdenko Ljevak.

Napomenuo je kako ove godine na štandu hrvatski nakladnici i autori imaju 40 četvornih metara prostora. "Ovogodišnji nastup književnika novčano je sa 200 tisuća kuna poduprlo Ministarstvo kulture," rekao je Ljevak dodavši kako će ostatak troškova od 40 tisuća kuna pokriti Hrvatska gospodarska komora. Podsjetio je i kako ove godine Grad Zagreb nije sudjelovao u novčanoj potpori.

Ljevak je napomenuo kako svake godine na sajam u Leipzigu ide 3 do 5 autora te dodao kako oni na sajmu nastoje privući zanimanje njemačkih nakladnika za svoja djela.

Voditeljica hrvatskog nastupa Eugenia Ehgartner istaknula je kako će na sajmu, između ostalih, nastupiti Ivana Simić Bodrožić, Ivana Šojat Kuči, Nikica Gilić, Olja Savičević, Nada Gašić, Dalibor Cikojević, Edo Popović i Marinko Koščec.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –