Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.12.2015.

Humanitarna priredba Pričaj mi
Održava se
14.12.2015. u 19h

U ponedjeljak 14. prosinca s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski (Mala dvorana) održat će se humanitarna priredba “Pričaj mi“ kojom se želi podići svjesnost o volontiranju, i to volonterskom radu unutar bolnica u kojima se hospitaliziranoj djeci pokušava uljepšati boravak čitajući priče i izvodeći igrokaze na temelju tih priča.

Jedna od takvih udruga je Centar za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima „Pričaj mi“. Centar je osnovan u ožujku 2012. godine kao spontana ideja nekoliko studentica koje uprizoravanjem priča hospitaliziranoj djeci nude jednu kreativnu vrstu terapije. U tri i pol godine predanog truda, volonterke su sudjelovale na brojnim predstavljanjima, predavanjima i radionicama te su prošle godine dobile veliko priznanje struke kada im je uručena godišnja nagrada Vijeća Filozofskog fakulteta "Franjo Marković".

Suradnja između Centra za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima „Pričaj mi“ i Zagrebačkog ansambla flauta uvest će djecu u svijet u kojem glazba priča jedne od najljepših priča. U sklopu projekta, Ivana Bjelica napisala je tekst za bajkovnicu „Vile s flautama“ uz ilustracije Dare Pantelić i Lorene Matić.

Uz predstavljanje Centra te Zagrebačkog ansambla flauta, posjetitelji će moći uživati u izložbi fotografija Tomislava Veića i koncerta na kojem će sudjelovati uvažena imena iz glazbenog svijeta.

Program:

Od 19,00 sati u foajeu Male dvorane:

- pozdrav gostiju i uvodni govor organizatora LC Kontesa Nera – Klasja Modrušan
- predstavljanje Centra za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima “Pričaj mi”
- predstavljanje bajkovnice „Vile s flautama“ (autorica: Ivana Bjelica)
- predstavljanje Zagrebačkog ansambla flauta
- otvaranje izložbe „Glazba-to su oni“ (fotograf: Tomislav Veić)

Od 20,00 sati u Maloj dvorani, koncert:

- Los Caballeros
- Dubravka Šeparović-Mušović
- Domagoj Dorotić
- Mario Čopor

 Od 21,00 sat u foajeu Male dvorane:

- ples i zabava uz Ricardo & Friends
- domjenak

Voditeljica programa: Mila Elegović

Novac prikupljen od prodaje ulaznica namijenjen je Centru „Pričaj mi“. Ulaznice je moguće kupiti po cijeni od 100,00 kuna na blagajni KD Vatroslav Lisinski, online te kod članica Lions Kluba Kontesa Nera.


Organiziraju: Lions Kluba Kontesa Nera, Zagrebački ansambl flauta i Koncertna direkcija Zagreb

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –