Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.05.2011.

Književni petak predstavlja stvaralaštvo Predraga Vrabeca

Na Književnom petku naslovljenom "Otputovanja" bit će predstavljeno stvaralaštvo Predraga Vrabeca, suvremenog hrvatskog autora koji se nakon poduže pauze ("Juriš lake konjice" - u današnje doba već antologijska zbirka pjesama u prozi objavljena 1987.) vraća s dvjema novim poetskim zbirkama "Stabla visine" (Celeber, 2009) i "Ormarin" (Stajer Graf, 2010). Riječ je također o pjesmama u prozi.

Generacijski, Vrabec pripada „offovcima“, ali ga više "vezuju" uz „quorumaše“, to je pjesnik precizna poetskog izričaja, koji svoju riječ-stih cizelira do zatvorenosti i jednostavnosti. Bavio se konceptualnom umjetnošću, verbo-vizualnom poezijom, gestualnom poezijom, foničnom poezijom, kazalištem, izvodio performancee. Svoje tekstove objavljivao je u raznim časopisima i na radiju.

U razdoblju od 1999. do 2004. ušao je u projekt „Odustajanje od pisanja“. Nešto prije nego što se vratio pisanju prakticirao je usmenu poeziju. Zastupljen u antologijama, panoramama i izborima poezije i proze.

Osim autora, o knjigama će govoriti voditelj Književnog petka Boris Perić.

Tribina će se održati 6. svibnja 2011. u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3 kat.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –