Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 02.10.2012.

Književni susret s Germainom Droogenbroodtom

U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, u četvrtak 4. listopada 2012., u 12 sati, održat ćes književni susret s belgijsko-španjolskim pjesnikom Germainom Droogebroodtom.

Sudjeluju:

Germain Droogenbroodt,
Željka Lovrenčić, književnica i kritičarka,
i dramski umjetnik Dubravko Sidor.
 
Germain Droogenbroodt, pjesnik, prevoditelj, izdavač i promotor suvremene međunarodne poezije. Dosad je napisao deset knjiga poezije te je na nizozemski preveo preko 30 zbirki pjesama s njemačkog, talijanskog, španjolskog, engleskog, francuskog, arapskog, kineskog, japanskog, perzijskog i korejskog. Kao izdavač i urednik Biblioteke „Point“ je izdao više od 80 zbirki pjesama.

Njegova brojna putovanja na Istok su utjecala na njegovu kasniju poeziju, počevši od zbirke „The Road“. Ta je poprilično filozofska, mistična zbirka izdana u 24 zemlje, a slijedila ju je zbirka „Counterlight“. Njegova je najnovija zbirka pjesama „In the Stream of Time. Meditations in the Himalayas“ izdana 2008. u Šangaju i Španjolskoj, gdje je iste godine nagrađen 29. Nagradom za pjesništvo „Juan Alcaide“. 2010. godine su njegove pjesme objavljene u biblioteci „Plejade“ u okviru „Struških večeri poezije“.

Njegova je najnovija zbirka „In the Stream of Time“ također objavljena na nizozemskom, španjolskom, japanskom i galskom. Izbor njegovih pjesama je 2012. objavljen na bengalskom. Česti je gost pjesničkih recitala, simpozija na sveučilištima te najprestižnijih međunarodnih pjesničkih festivala. 1990. godine dodijeljen mu je počasni doktorat iz književnosti u Egiptu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –